Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani Zonda 760 LM: Další unikát z Modeny

Michal Fokt
Diskuze (2)
Nejnovější jednokusová "série" modelu Pagani Zonda se jmenuje 760 LM. Oproti předešlým exemplářům si lze všimnout drobných rozdílů.

Automobilka Pagani se už s exempláři supersportu Zonda, vyráběnými na zakázku a nesoucími unikátní označení, vlastně ani nechlubí, ovšem díky nadšení místních příznivců sportovních aut žádná z těchto novinek neunikne pozornosti a zveřejnění, pokud to tedy majitel výslovně nezakáže (i takové případy už byly).

Podobnou "guerillovou" cestou se na světlo světa dostal i nejnovější exemplář, pojmenovaný prostě Zonda 760 LM, aniž by bylo známo, co to LM vlastně znamená, patrně iniciály jejího budoucího řidiče. Přinášíme vám amatérské video, zachycující toto auto "in metal", tedy v tomto případě spíše "in carbon".

Celokompozitové auto se za svou "kůži" nestydí a karbonové panely si ponechaly viditelnou strukturu, krytou pouze transparentním lakem.Už tak vizuálně velmi atraktivnímu autu přidává "šťávu" ještě nádech a střeše, obří přítlačné křídlo a ne zrovna decentní difuzor. Na bocích najdete iniciály LM a brzdiče jsou lakovány italskou trikolórou.

Autu někdo zapomněl snížit vpředu podvozek, což mu zrovna dvakrát nesluší, namontována zatím nejsou ani zpětná zrcátka a 760koňový V12 7,3 l od AMG zůstal beze změn. Horacio Pagani při představení 760 LM prozradil, že se chystá další unikát - Zonda X.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - flyboyeda
23. 6. 2014 10:09
Zonda těmahle neustálýma posledníma edicema jasně ukazuje na
Huyura je technicky vynikající auto, ale na pověst a image Zondy prostě nemá
Avatar - flyboyeda
23. 6. 2014 10:07
Uživatel toto video odstranil
;-\