Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gleagle GX2: Čínská Panda Cross

Diskuze (0)
Ani čínský trh není ušetřen módy osobních aut s SUV designem. Nejnovějším počinem je Gleagle GX2 z produkce koncernu Geely.

Geely je automobilkou, která začínala jako výrobce ledniček. Dnes ale patří k největším a nejambicióznějším čínským automobilovým koncernů, v Evropě se nesmazatelně zapsala letošní akvizicí Volva. Produkce Geely určená pro čínský trh ale není příliš známá.

Příkladem je Geely Panda, malý model, který má s italským jmenovcem společný jen název a velikost. Tak jako označení modelu, ani jeho design není ukázkou přehnané kreativity, to ale nebrání koncernu Geely, aby se pustil do přípravy nových a nových verzí. Vedle prototypu elektromobilu se proto nyní v Číně představuje nová cross verze.

Prodávat se bude jako Gleagle. Gleagle (složenina slov Global Eagle – globální orel) je při tom v rámci čínského koncernu značka, která je umístěna mezi základní levná Geely a „luxusní“ Emgrand. I přesto bude GX2 levným autem, s motorem 1,5 l o výkonu 75 kW, SUV-designem a bohatou výbavou (navigace, DVD, parkovací kamera) vyjde v přepočtu na méně než 200 tisíc korun.

O dalších modelech nové značky Gleagle jsme psali na jaře v článku Geely Gleagle GS a Emgrand GS Lucky Star: Globální orel a Šťastná hvězda z Číny.

Diskuze (0)