Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Papež dostal unikátní Lamborghini, půjde do charitativní dražby

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Papež František od italské automobilky obdržel unikátní bílý model vozu Lamborghini Huracán.

Nadále však bude jezdit v tradičním papamobilu, informovala agentura AFP, zatímco papežské sportovní auto čeká dražba, jejíž výnosy poputují na financování čtyř charitativních projektů.

Hlava katolické církve ve Vatikánu darovaný vůz za přítomnosti vedení značky Lamborghini posvětila a na kapotu přidala svůj podpis. Unikátní model nyní převezme britská aukční společnost Sotheby's. Cena "obyčejného" Lamborghini Huracán se pohybuje kolem 200.000 eur (přes pět milionů Kč), očekává se však, že dražba papežské verze vynese mnohem více.

Výdělek půjde například na podporu iniciativy, která se podílí na rekonstrukci obydlí, náboženských prostor a veřejných budov v irácké oblasti Ninive. Organizace podle Vatikánu pomáhá křesťanům vysídleným válkou "opět najít své kořeny a svou důstojnost". Dále plánuje Vatikán podpořit italské sdružení, které pomáhá obětem prostitučních gangů, a dvě italské organizace působící v Africe.

V minulosti již papež obdržel darem například motocykl značky Harley-Davidson, následně jej rovněž poslal do charitativní aukce.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Avatar - Korendir
17. 11. 2017 10:41
Re: Místo toho rozzuřenýho divokýho bejka...
Já se divím, že mu tam neplandá na zpětným zrcátku růženec >:D
16. 11. 2017 16:43
Místo toho rozzuřenýho divokýho bejka...
... [odkaz] mu na předek měli raději nalepit medailónek s panenkou Marií a Jezulátkem. :-)
16. 11. 2017 15:37
Re: Tak to má být
Okej drazba na charitu je fajn, ale mohol tomu Francesco aspon raz spravit taliansky servis cestou do Castel Gandolfo, vytazok drazby by to urcite negativne neovplyvnilo >:D
Avatar - Googlit
16. 11. 2017 15:23
Tak to má být
To když náš prezident dostane od kamaráda třeba i jen buřty z kosteleckých uzenin, tak se s nikým nepodělí a sežere je sám. A když se před ním objeví něco blyštivého, třeba propiska, tak se jen rozhlédne jestli ho někdo nevidí a šup, už je propiska v kapsičce.