Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Parádní retro! Takhle se v roce 1996 představila nová Octavia v Litvínově

Stanislav Švarc
Diskuze (56)

Když v roce 1996 česká automobilka Škoda uváděla na trh novou Octavii, byla to velká událost. Podívejte se, jak přelomový model vítali lidé v jednom malém městě na severozápadě Čech.

Tím městem je Lítvínov, kde v 90. letech fungovala pobočka autosalonu CAO Teplice. A právě v něm se 15. listopadu zmíněného roku 1996 uskutečnilo představení prvního škodováckého modelu, který byl kompletně vyvinut v rámci koncernu Volkswagen.

Na premiéru dorazil také známý mostecký fotograf Luboš Dvořák, který z akce pořídil řadu snímků. Fotky nedávno zveřejnil na své facebookové stránce Dvořákova FotoHistoryje, na níž pravidelně publikuje "obrázky" zejména z historie mosteckého okresu. Nejvíce jsou zastoupena devadesátá léta.

A devadesátky zrovna - i díky stejnojmennému kriminálnímu seriálu České televize - zrovna frčí. Jestli i vy patříte k lidem, kteří na dobu po takzvané sametové revoluci vzpomínají rádi, pak vás galerie z představení Škody Octavia v litvínovském autosalonu nadchne.

Z fotek totiž dokonale dýchá tehdejší atmosféra. Lidé mají "správné" účesy i oblečení a doplňky. Zajímavé je ale také připomenout si, v jakém prostředí se v roce 1996 nové škodovky prodávaly. A samozřejmě nesmíme vynechat samotnou Octavii.

Snímky nám dávají sympatickou příležitost si tohle důležité auto, jehož výrobu automobilka zahájila 3. září 1996, znovu prohlédnout jako tehdy žhavou novinku.

A mimochodem, místo autosalonu je dnes na tomto místě v Litvínově hypermarket...

Zdroj: Dvořákova FotoHistoryje

Stanislav Švarc
Diskuze (56)

Doporučujeme

Avatar - netcar.xx
31. 1. 2022 02:15
Re: no slusny
Stýská se ti po slovenským incestovi Blábolišovi, jeho rohožce Hamáčkovi a po komunistech? Nebo jsi zamilovanej do zpocený prasnice Schillerový? Jejich obdivovatelé mi připadají taky jak když vzesli z análního sexu.
Avatar - Stejsn
29. 1. 2022 22:12
Re: Octavia 1
Oktávka byla úzká s krátkým rozvorem, protože to byl Golf. Jak můžeš srovnávat s Mondeem? To je jako kdybys místo ní nafasoval Escort. Přesedneš do o třídu menšího auta a stěžuješ si, že je menší???
Avatar - rohYpnol
29. 1. 2022 22:09
Re: kup
Zaprvé - bavil jsem se o Škodě. Nikdy jsi to nevyvrátil.

Ale zadruhé a hlavně - je úplně jedno, jestli to je Škoda, Toyota nebo nevím co.

Takže znovu - jestli to je třeba Toyota nebo cokoliv jiného, Toyota mi zaplatí letenku na představení novinky, ubytování a žranici?!?
Avatar - rohYpnol
29. 1. 2022 22:05
Re: no slusny
Bravo. Tak to jsi King a podle tebe se točí svět :yes:
Avatar - petr petrumr
29. 1. 2022 21:37
Re: kup
na osobní škodovky asi ne, kdo by na ně jezdil.