Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Petice má za cíl zrušit zákaz dovozu automobilů mladších 25 let do USA

Ondřej Chamilla
Diskuze (9)
Automobily, které mají méně než 25 let a nikdy se oficiálně ve Spojených státech neprodávaly, si v USA nemůžete koupit, ani je tam dovézt. To však chce změnit petice serveru Petrolicious.com.

Petrolicious.com známe zejména díky úchvatným videím, stránka se však nyní rozhodla uspořádat petici za zmírnění zákona o zákazu dovozu automobilů starších 25 let do USA. Jedná se samozřejmě o automobily, které se z nějakého důvodu nikdy v USA neprodávaly, ať už jde o normy emisní, bezpečnostní či jednoduše o skutečnost, že automobilka daný vůz pro USA nikdy nehomologovala.

Nejedná se o úplné zrušení zákazu dovozu, to by mohlo znamenat rozšíření šedých importérů, kteří by dováželi auta z Evropy či Japonska, čehož se USA obává. Podle petice by však mělo být možno dovézt si vozidlo staré patnácti let, protože automobily z té doby se nijak výrazně neliší od těch prodávaných v Americe, a to bezpečností ani emisemi. Je tedy nesmysl, aby si zejména sběratelé nemohli přivézt takto stará auta. Pokud petici podepíše 100.000 lidí do 5. září, bude se jí Bílý dům zabývat. My budeme i nadále monitorovat, jak se snažení amerických automobilových fanoušků bude vyvíjet.

Ondřej Chamilla
Diskuze (9)
11. 8. 2014 10:03
Starsi? Mladsi?
V titulke "Petice má za cíl zrušit zákaz dovozu automobilů mladších 25 let"
V texte "uspořádat petici za zmírnění zákona o zákazu dovozu automobilů starších 25 let"
Avatar - Fe
11. 8. 2014 09:51
Re: ...
A práve to "ruce pryč od Twin Spark" je prístup indivídua, ktoré potom toto tvrdí ;-)
10. 8. 2014 23:23
Re: ...
no neřekl bych, že kvůli pověsti, spíš kvůli tomu, že na naše silnice ty nápravy nejsou a taky díly jsou pekelně drahý...
10. 8. 2014 21:39
Re: ...
Pokud to má TwinSpark motor, tak ruce pryč :-) Btw. překvapilo mě, jak levně se tyto hezké a celke nové Alfy prodávají včetně typu 166. Asi kvůli špatné pověsti.
10. 8. 2014 19:44
Re: .
To je výjimka na Show and Display, ta auta pak nesmí najezdit víc než 2 500 mil ročně a musí splňovat několik dalších podmínek.