Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak vznikal Rolls-Royce pro Justina Biebera. A jak zpěváka rozhodilo první setkání

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Na začátku února jsme vám ukázali jedinečný Rolls-Royce, který vznikl pro známého kanadského zpěváka Justina Biebera. Podívejte se, jak vůz vznikal.

Pro připomenutí: Bieberův Rolls je společností West Coast Customs mohutně upravený model Wraith, jehož podoba se inspirovala konceptem Rolls-Royce 103EX (někdy také označovaný jako Vision Next 100) z roku 2016.

A protože americký úpravce nedávno zveřejnil video "ze zákulisí" stavby unikátního vozu, můžeme také nabídnout další podrobnosti a detaily.

Zajímavý je už začátek celého příběhu, na němž opravdu stojí studie 103EX. Zpěváka tak oslnila, že ji chtěl od automobilky koupit. Ta však tuto nabídku odmítla, neboť koncept je designérským cvičením, které má naznačovat budoucnost značky, nejde o skutečné auto. V podstatě není ani pojízdné.

Bieber a lidé z West Coast Customs tak přišli s jiným nápadem. Koupili kupé Wraith a rozhodli se mu dát podobu, která se bude 103EX blížit. Proces nakonec zabral tři roky a na jeho konci je jedinečný vůz, který dostal jméno Uriel.

Jak ukazuje video, Wraith se designově změnil v mnoha ohledech, původní zůstala jen střecha. Ostatní panely karoserie jsou nové, úpravy si navíc vyžádaly i různé modifikace techniky a "elektriky". Nejnápadnější jsou rozhodně kryty kol, díky nimž Uriel během jízdy vypadá, že se nad silnicí vznáší.

Tým z West Coast Customs si dále pohrál s barvami interiéru, aby co nejvíc ladily s dvoutónovým provedením karoserie. A dodal také nový audio systém.

Video zachycuje i chvíli, kdy si Justin Bieber přijel hotové auto poprvé prohlédnout. Jestli svoje dojetí nehrál, pak ho tahle nová hračka evidentně dostala.

A jak se líbí vám?

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
24. 2. 2021 08:36
Re: Tak to je krutý
:-[] :-[] :-[]
24. 2. 2021 08:33
Botička
https://www.youtube.com/watch?…

ale aspoň tomu nejde jen tak nasadit botička :*)
24. 2. 2021 08:11
Re: Tak to je krutý
Ano, krasa je subjektivna, ale nejake vseobecne kritria existuju. Napr toto slovom pekny oznacit len tazko: https://i1.wp.com/…man-fat-face.jpg?…
Avatar - Mikesus
24. 2. 2021 07:50
Re: Tak to je krutý
Mne se to tedy moc nelíbí, ale už u minulého článku jsem psal, ze označovat něco za nevkusné/hezké/ošklivé je zavádějící.
Avatar - Beefcake
24. 2. 2021 07:31
Re: Čím
Len ci ta future nebude skor madmaxoveho typu, ako s cestami ako zrkadlo pre toto auto, aby vobec dzastin vysiel z garaze.