Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na driftující Bugatti Chiron! Pekelně drahý generátor kouře

Filip Melich
Diskuze (0)

Nestává se často, že člověk vidí auto v hodnotě téměř 100 milionů korun v plném nasazení. V Bugatti se toho ale nebojí a svůj Chiron Pur Sport poslali driftovat.

Většina vyrobených Bugatti zpravidla putuje do sbírek a v reálném provozu toho moc nenajezdí. Vidět některé z těchto přemotorovaných monster v plném nasazení je o pořádný kus vzácnější. Přitom, jak dokazuje video v úvodu, to stojí za to. Na tvrdě akcelerující a následně driftující Bugatti Chiron je impozantní pohled.

Hlavním hrdinou videa je Chiron ve verzi Pur Sport, jehož čtveřicí turbodmychadel přeplňovaný W16 produkuje 1.500 koní (1.103 kW) a 1.600 Nm. Motor je možné vytáčet do 6.900 ot/min, což je o 200 ot/min více než u „běžných“ Chironů. Na konstrukci auta se uspořilo 50 kilogramů hmotnosti, upraveny jsou tlumiče a přitvrzeny pružiny. Sedmistupňová dvouspojková převodovka je prý z 80 % přepracovaná.

Impozantní drift je nápadem samotné automobilky a její prezident, Christophe Piochon, k videu říká: „Touto ukázkou demonstrujeme bezkonkurenční ovladatelnost Chironu Pur Sport. Jeden z nejagilnějších automobilů, jaký jsme kdy vytvořili, je klidný a přesný, což mu umožňuje předvádět kontrolovaný drift všech čtyř kol. Prováděl jej znovu a znovu, od prvního pokusu až po závěrečnou jízdu za stmívání. Chiron Pur Sport nezklamal a svůj výkon dokázal opakovat, přestože byly pneumatiky tlačeny do extrému a náš hypersport byl vystaven rostoucí námaze spojené s vysokými teplotami a obrovským bočním přetížením.

K tomu ještě Piochon dodal: „Pur Sport se díky svým soustředěným výkonům a ryzím jízdním vlastnostem stal oblíbencem zákazníků. Proto bylo jedině správné zvolit Pur Sport k uctění našeho poznávacího znamení tímto ambiciózním C-driftem.“ Jak je zdůrazněno v závěru videa, Chiron za sebou zanechal černou čáru od pneumatik, která odkazuje na ikonický tvar stylizovaného písmene C, jež je poznávacím znamením bočního profilu bugattek.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme