Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche ukázalo světu 911 GT2 RS. Sporťák se objeví na obálce závodní hry Forza

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Stuttgartský výrobce představil novou variantu svého kultovního modelu 911. Premiéra odehrála netradičně na herním veletrhu.

Automobilka Porsche spojila síly se společností Microsoft a jejich zástupci na veletrhu E3 v Los Angeles představili model 911 GT2 RS. Proč ke světové premiéře došlo právě na akci věnované hrám? Důvod je prostý - sporťák německého výrobce se objeví na obálce nové závodní hry Forza Motorsport 7. Ta vychází na PC a Xbox One 3. října, majitelé novější konzole Xbox One X si budou muset počkat až do 7. listopadu.

O technických specifikacích během prezentace zmínka nepadla, přihlížející tak mohli zkoumat jen vzhled. 911 GT2 RS zaujme agresivním předním nárazníkem, střechou z uhlíkových vláken i robustním zadním spoilerem. Není divu, že návštěvníci vůz hodnotí jako 911 GT3 RS na steroidech.

Klenot ze Stuttgartu byl na veletrhu k vidění jen zepředu, zadní partie ale odhalily záběry ze hry Forza, ve které bude model virtuálním závodníkům pochopitelně k dispozici. Všímáme si velkých a kulatých koncovek výfuku a uvnitř je vidět také konstrukce závodní klece.

Pohonnou jednotkou má být 3,8litrové biturbo z modelu Turbo S, které je po modernizaci vyladěno na 641 koňských sil a točivý moment 750 Nm. Výkonnostní data jsou však podle mnohých podhodnocena a finální údaj by se nakonec mohl vyšplhat k 700 koním. Pokud se spekulace potvrdí, půjde o nejsilnější 911, která legálně může na silnice.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - white label
13. 6. 2017 13:24
Re: Treba
Na to auto byly zaplacené zálohy už v době, kdy ještě nebylo jisté, jestli vůbec bude.
13. 6. 2017 12:27
Treba
este dodat, ze vyrobenych bude 1.000 ks a vsetky su predane.