Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Taycan má být prý levnější, než jsme si mysleli

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Porsche Taycan má být při svém uvedení na trh levnější než se původně očekávalo. Elektromobil má být nabízen za cenu nižší než základní provedení modelu Panamera.

Porsche Taycan, vycházející z konceptu Mission E, má zamířit do výroby i na trh během příštího roku a podle původních informací přímo z automobilky měla cena začínat na podobné částce jako u základního modelu řady Panamera.

Podle nových informací, které získal Automotive News Europe, se automobilka Porsche rozhodla cenu svého prvního sériově vyráběného elektromobilu upravit a nabízet za částku, která se pohybuje mezi základními cenami modelů Cayenne a Panamera.

V případě českého trhu si pak lze připomenout, že základní Porsche Cayenne je zde nabízeno za částku od 1.986.771 Kč včetně DPH a základní provedení Porsche Panamera přijde minimálně na 2.510.000 Kč včetně DPH. Podle posledních zpráv tedy můžeme očekávat, že na českém trhu bude Porsche Taycan nabízeno za částku, která se může pohybovat od 2.000.000 Kč včetně DPH směrem vzhůru.

Porsche Taycan, k jehož pohonu slouží dva synchronní elektromotory s permanentním magnetem, disponuje podle materiálů značky Porsche celkovým nejvyšším výkonem více než 440 kW (600 k). Sportovní elektromobil má díky tomu akcelerovat z 0 na 100 km/h za výrazně méně než 3,5 sekundy a z 0 na 200 km/h za necelých dvanáct sekund.

Podle Porsche je však ještě pozoruhodnější v kategorii elektromobilů dosud nevídaný trvalý výkon. Bez ztráty výkonu má být totiž možné absolvovat několik akcelerací v řadě. Maximální dojezd přesahuje 500 kilometrů podle metodiky EU.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)