Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche zvažuje další karoserie pro Taycan, mluví se o kabrioletu a kupé

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Po sportovně laděném sedanu a dobrodružně koncipovaném kombíku se Taycan možné představí ještě v dalších karosářských provedeních.

Od představení dobrodružně laděného Porsche Taycan Cross Turismo neuplynul ještě ani den, přesto už se mluví o dalších karosářských provedeních. Dr. Stean Weckbach, viceprezident modelové řady Taycan, totiž již krátce po uvedení promluvil hned o třech možných úpravách Taycanu. Elektrická platforma J1 totiž nabízí řadu možností.

Jako nepravděpodobnější se přitom zdá být možnost upravit nový Taycan Cross Turismo na civilnější model, tedy nižší a elegantnější kombík. Cross Turismo by tak přišlo o decentně zvýšený podvozek, ochranné oplastování a Gravel Mode. Výsledkem by pak mohl být čistě elektrický ekvivalent Porsche Panamera Sport Turismo.

Video se připravuje ...

Dnes vám opravdu nemohu říct, zda něco takového podnikneme,“ citují britští kolegové z Autocaru Weckbacha. Podle jeho slov je ovšem nová platforma „perfektní pro budoucí přidávání dalších produktových myšlenek.“ A Porsche se prý snaží uvažovat novými směry.

Jedním z těchto směrů by pak mohl být i Taycan kabriolet, což by podle Weckbacha technicky bylo možné. Automobilka si ale nejprve potřebuje ověřit možnou poptávku na trhu, než se vůbec pustí do vývoje nějakého konceptu.

Zcela vyloučena však není ani možnost stavby jednoduchého dvoudveřového kupé, o kterém se mluvilo již před časem. O této možnosti měl totiž již v roce 2019 spekulovat designový šéf Michael Mauer, který naznačil, že kupé verze modelu ve velikosti Panamery by byla možná. Možností je tedy mnoho a nám nezbývá než se nechat překvapit.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
8. 3. 2021 12:33
Re: Apoštol a jeho podoby
Na GrossGlockner s pomalu dvouapůl tunovým autem? :D
By jsi tam někdy a pokud jo, chtěl jsi se tam opravdu svézt?
Tam si užiješ o hodně víc zábavy v například MX5, než nějakým závažím s obřím zrychlením. Tam je ti celý ten výkon na nic a když už chci srandu, tak se tam dá "sklouznout" s lehkou zadokolkou a užít si opravdu řízení a ne tohle, o čem ty si myslíš, že je zábava. Na utažených alpských silničkách uděláš srandu na motorce a nebo lehkém mrštném autě.
8. 3. 2021 09:55
Re: Apoštol a jeho podoby
No mlady jsem tak maximalne duchem.
:-)
Ale dik.

Ja ho nehodlam kupovat.
Byla to reakce na to, ze je jeden ve vesmiru. To je pravda.
Ale par jich je taky v nasem dosahu.
;-)

A Tesla Roadster II prijde jiste driv, nez Coupe/Cabrio od Porsche.
Bude zatracene rychla.
A nejen v primce...

https://www.tesla.com/roadster

PS Prvni cabrio EV je ted 500e.
https://www.auto.cz/…-na-prvni-pohled?…
7. 3. 2021 22:59
Re: Apoštol a jeho podoby
Ve vesmiru leta jedna.

Ale treba tri si muzes koupit aktualne na mobile.de.
A muzes s nimi jezdit po silnicich 1. 2. atd.

https://m.mobile.de/search.html?…
7. 3. 2021 22:20
Re: Apoštol a jeho podoby
V nejvyšším bodě průsmyku Grossglockneru stojíš u svého Taycanu. Nahoru si to bral ostře. 2.3 tunové auto odpočívá a ty sjíždíš pohledem vrcholky hor. Spokojeně se usměješ. Tohle byl tvůj nejekologičtější výlet v tvém životě.
7. 3. 2021 17:55
GTE tvl
Ty si taky Apoštol, btw Áčko je ten, koho Ježíš Kristus vyslal, aby hlásal evangelium. Delas tady z toho kovbojku. Normalni kchár kus krabice na koleckach.