Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pirelli představuje nové vydání legendárního kalendáře: Prohlédněte si ukázky

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Kalendář pro rok 2023, který nafotila Emma Summerton, má téma milostné dopisy múze. Před objektivem se opět vystřídala řada známých modelek.

Společnost Pirelli se pochlubila novým kalendářem pro rok 2023, který vytvořila australská fotografka Emma Summerton. Kalendář byl slavnostně představen již 16. listopadu 2022 v muzeu současného umění Pirelli HangarBicocca v Miláně, nyní se však může na jeho ukázky a snímky z vytváření podívat i veřejnost.

Emma Summertono je pátou ženou, která kalendář od jeho prvního vydání v roce 1964 vytvořila. Devětačtyřicátou edici The Cal™ přitom věnovala „svým múzám“ – tedy všem ženám, které ji provázely na cestě při hledání inspirace a důležitých životních rozhodnutích. S režisérem Carlem Albertem Orecchiou se navíc postarala také o režii videa, které kalendář pro rok 2023 představuje.

Video se připravuje ...

V kalendáři jsem se chtěla vrátit k etymologickému původu slova múza. Múza původně představovala zdroj, který nejen inspiroval, ale také disponoval talentem v oblasti literatury, vědy a umění,“ vysvětluje Emma Summerton

Fascinují mě ženy, které dělají výjimečné, tvůrčí věci, ženy, které mě, počínaje mou matkou, inspirovaly po celý můj život a celou mou kariéru. Jsou to lidé, od kterých jsem se toho hodně naučila: spisovatelky, fotografky, básnířky, herečky a režisérky. Z těchto důvodů mě napadlo vzdát jim hold právě kalendářem a zinscenovat v něm svět, skrze který by se mohly představit.

Kalendář Pirelli 2023 nabídne 28 snímků celkem 14 modelek, přičemž všechny fotografie byly vytvořeny ve snovém stylu, který je pro tvorbu Emmy Summerton charakteristický. Každá z modelek by přitom měla mít blízko k múze, kterou na scéně ztvárňuje.

Na mých snímcích není jasně vymezena hranice mezi rolí, kterou modelky hrají, a tím, kým skutečně jsou, vše se prolíná a vytváří snímky, které opěvují magický realismus,“ vysvětluje fotografka.

Například Guinevere Van Seenus je nejen supermodelka, ale také fotografka. Lauren Wasser je modelka, ale také sportovkyně. Ashley Graham, která v kalendáři ztvárňuje aktivistku, je zase známá pro svou podporu pozitivního přístupu k tělu. Precious Lee je vypravěčkou, protože ráda píše scénáře a příběhy. Podobná spojení přitom fotografka našla u všech svých modelek.

V kalendáři po sobě následují tyto snímky:

  • Lila Moss – VĚŠTKYNĚ
  • Guinevere Van Seenus – FOTOGRAFKA
  • Adwoa Aboah – KRÁLOVNA
  • Karlie Kloss – VĚDKYNĚ
  • Sasha Pivovarova – MALÍŘKA
  • Lauren Wasser – ATLETKA
  • Emily Ratajkowski – SPISOVATELKA
  • Cara Delevingne – PERFORMERKA
  • Bella Hadid – VÍLA
  • Kaya Wilkins – HUDEBNICE
  • Precious Lee – VYPRAVĚČKA
  • He Cong – MUDRCOVNA
  • Adut Akech – LOVKYNĚ SNŮ
  • Ashley Graham – AKTIVISTKA
Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

30. 11. 2022 18:44
Jako fotografovi
Se mi z těch fotek zvedá kýbl. Hnusný zrůdy v nesmyslnejch pózách a mizerně nafocený. Fotografka by měla jít dělat něco jinýho, třeba do kuchyně a starat se o barák.
Avatar - kari.laz
30. 11. 2022 08:24
je to hnus
Měli by se vrátit tam, kde byl původní koncept, maximálně trochu upravit dle doby. Kdo by tuhle zrůdost chtěl mít na zdi?
Měl jsem jeden asi před cca pěti lety, vydražený na dobré účely a musel jsem ho ze zdi sundat, na to se nedalo koukat. To se člověk lekl, kdykoli vlezl do kanceláře.
Avatar - Mokrous
29. 11. 2022 20:16
Kolik za to dostanu,
... když na tu hrůzu budu muset doma celej rok čumět? Úpadek střídá úpadek.
29. 11. 2022 20:05
Překlep hned prvním slově nadpisu
Opět mne autor utvrdil v poznání, že dnes po sobě pisatelé ani nepřečtou co napsali.
Škoda.
29. 11. 2022 19:42
Prelli???
Prelli? Neznám 😃