Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra VW Golf VIII se blíží: Uteklo několik oficiálních fotek

Ondřej Mára
Diskuze (42)

Již dnes večer představí automobilka Volkswagen jeden z nejočekávanějších modelů tohoto roku, kterým je osmá generace VW Golf. Díky klasickému předpremiérovému úniku si však novinku můžeme prohlédnout už teď.

Premiéra nového Golfu už sice byla jednou odložena, na dnešní večer je však ve Wolfsburgu naplánována slavnostní akce, během níž se nový model konečně ukáže v plné kráse. A i když design už není takřka žádným tajemstvím, největší změny se ukrývají hlavně v interiéru a pod kapotou.

To víme nejen díky zveřejněným skicám, různým únikům a spekulacím, ale také díky možnosti si nový Golf prohlédnout, osahat a vyzkoušet alespoň některé z jeho nových funkcí. Můžete se těšit nejen na kompletní seznam technických a technologických inovací, kterých automobilka provedla skutečně hodně, ale také na naše první dojmy.

S autem jsme se sice zatím nesvezli, během statické prezentace jsme si však mohli nový Golf prolézt a naměřit si všechny důležité rozměry. V nadcházejících dnech se tak můžete těšit mimo jiné i na zajímavá srovnání s generací minulou. A snad nic nepokazím, když prozradím, že rozdíly nejsou zas tak velké.

Jenže v otázce designu a rozměrů podobnosti s minulou generací končí. Spousta změn se odehrála jak pod kapotou, tak v interiéru a nabídce bezpečnostních i asistenčních systémů. Nový Golf se tak může pochlubit skutečně pestrou paletou těch nejsofistikovanějších technologií, které známe z větších a výše postavených modelů Volkswagen.

Kromě toho již od české prezentace omlazeného VW Passat víme, že i nový Golf nabídne ekosystém (postaru "infotainment") Volkswagen We a s ním spojené možnosti personalizace i neustálého připojení k internetu. Oproti Passatu však bude systém v Golfu na vyšší úrovni, což slibuje ještě větší možnosti.

V otázce motorů pak bude mít velké slovo elektrifikace, nemusíte se ale bát, že byste si Golf nemohli koupit i s tradičním spalovacím motorem bez jakékoliv elektrické asistence. Golf má být navíc schopen spalovat kromě benzínu a nafty i alternativní paliva. V nabídce zůstane i plug-in hybrid, čistě elektrický Golf však nahradí elektrický model ID.3.

Oficiální odhalení nového VW Golf VIII je naplánováno na zítřejší sedmou hodinu večerní a živý přenos z Wolfsburgu bude možné sledovat jak u nás, tak na stránkách českého zastoupení Volkswagen.

Ondřej Mára
Diskuze (42)

Doporučujeme

Avatar - _Karel_
24. 10. 2019 20:19
Re: ...haha, už jsou min. 2 dny všude na netu ofiko fotky
Tak jako základ to zle nevypadá.
Avatar - white label
24. 10. 2019 19:53
Re: ...haha, už jsou min. 2 dny všude na netu ofiko fotky
Sériový kokpit v základu:
https://s7g10.scene7.com/…novision_cockpit?…
Avatar - lamal
24. 10. 2019 19:45
Re: tak konecne pekny golf
aj mna by zaujimalo, preco je 8cka ´´vazne KUS´´ + ´´moc pekne´´
Avatar - white label
24. 10. 2019 19:29
Re: tak konecne pekny golf
Tak se klidně rozepiš, co je na něm tak pěkného, ve srovnání s předchozí g.?
Avatar - 3_diamanty
24. 10. 2019 17:57
tak konecne pekny golf
sedem predoslych generacii ma vobec netankoval a nikdy sa mi v podstate nepacil ani voci passatu ci polu alebo inym jeho vlastnym kuskom .... ale tento novy je fakt pekny... to skor sa mi uz nepaci tigi alebo nove polo .. ale tento golfik je vazne kus.... moc pekne .. karty sa obracaju.... z pola je dnes uz disproporcny skaredko a z golfa naopak krasna kara ... cakam opat velky uspech :yes: