Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Převzetí Opelu skupinou PSA se protahuje. Důvodem je oddělení vývoje

Michal Fokt
Diskuze (17)
Vypadá to, že by PSA mohlo udělat pěknou čistku v oddělení výzkumu a vývoje Opelu. General Motors se tomu pokouší zabránit.

Je vcelku jasné, proč chce Peugeot Citroën značku Opel - kromě posílení pozice na evropském trhu, dalších, kde působí a těch, kde teprve jako prestižnější německá značka působit bude, to je snížení nákladů na výzkum a vývoj. Nově bude každá technická novinka sdílena hned čtyřmi značkami, z toho třemi masovými a to zní PSA lákavě.

Jenže vývoj neprobíhá jen ve Francii, ale i v Německu, tam pracuje na budoucnosti Opelu 7700 lidí, které se tímto přidávají ke zhruba 13 tisícům u PSA. A když se minulý měsíc provalilo, že Peugeot Citroën chce zastavit vývoj nové corsy a její techniku převzít z Francie, Opel začal za své R&D bojovat.

Podle jeho názoru by projekty, které jsou ve značné fázi rozpracování, měly být v Německu dokončeny a výsledky dosavadní práce týmů by neměly skončit v koši a teprve následně by mělo dojít k provázání vývoje v rámci skupiny PSA. Opel se obává o budoucnost svého R&D a právě probíhající jednání zpožďují převod Opelu na firmu Opel Automobile GmbH, vlastněnou PSA. K tomu mělo podle původních plánů dojít tento týden, celé se to ale posouvá na blíže nespecifikovaný termín.

S ohledem na to, jak se věci vyvíjí, se však zdá, že otázka, zda budou příští opely opravdu německá auta nebo francouzské vozy s německou nálepkou, byla zodpovězena.

Michal Fokt
Diskuze (17)
18. 6. 2017 16:52
Re: Šetření nákladů při vývoji
Pravda, od vzniku 206ky jsou Peugeoti akorát čim dál hnusnější. Tahle bachratá ryba na kolech to začala a zlepšení v nedohlednu :-(
Avatar - Sumi2000
5. 6. 2017 01:37
Re: Dobrodruzstvi
Spíš se ty francouzské Opely nebudou prodávat. 8-s
To už je lepší rovnou jít pěšky... :-)
Avatar - Sumi2000
5. 6. 2017 01:35
Re: Šetření nákladů při vývoji
Pro mne je auto roku reálně Alfa Romeo Giulia... >:D
Avatar - Sumi2000
5. 6. 2017 01:34
Re: Chudák
Katastrofa pro OPEL !
Nová Corsa mohla být opět skvělé auto...
Pokud to bude klon frantíků C3 a P208 tak je s Opelem amen.
Zákazníci Opelu o francouze zájem fakt nemají..
Jednu Corsu máme doma a novou francouzskou ji tedy mít nebudeme rozhodně.
RIP Opel.
4. 6. 2017 21:47
Dobrodruzstvi
Berte to jako dobrodruzstvi. Proste budouci majitele Opelu zazijou veci, ktere by jinak s nemeckym vyvojem nezazili.

Kazdy vylet s Opelem bude takova zazitkova turistika :-)