Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej aut v západní Evropě poprvé za zhruba tři roky klesl

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Zpráva je založena na dostupných údajích o registraci aut v jednotlivých zemích a na odhadech. Oficiální údaje o červencovém vývoji prodeje aut v celé Evropské unii zveřejní 15. září Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Prodej nových osobních automobilů v západní Evropě se v červenci snížil o dvě procenta na 1,071 milionu vozů. Zaznamenal tak první měsíční pokles od srpna 2013. Uvedla to výzkumná organizace LMC Automotive. Poukázala přitom na slabší poptávku v Německu a ve Francii.

V Německu, které je největším automobilovým trhem v Evropě, se odbyt automobilů v červenci meziročně snížil o 3,9 procenta na 278.866 vozů. Ve Francii, které patří třetí příčka, se odbyt propadl dokonce o 9,6 procenta na 132.999 vozů.

Druhým největším automobilovým trhem v Evropě je Británie, kde červencový prodej vzrostl o méně než 0,1 procenta na 178.523 vozů. Podle analytiků k útlumu poptávky na britském trhu přispěla nejistota spojená s odchodem Británie z Evropské unie.

"Po dobrém začátku roku 2016 a rekordním roku 2015 vykazuje trh známky ochlazení," uvedl šéf britského Sdružení výrobců a prodejců motorových vozidel (SMMT) Mike Hawes, jehož citovala agentura Reuters. "Automobilový trh je nepostradatelnou součástí britské ekonomiky. Je důležité, aby vláda zajistila takové ekonomické podmínky, které podpoří podnikatelskou a spotřebitelskou důvěru," dodal.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 14:51
Re: Solidní propad
pro hlupáka každý hloupý ;-)
Avatar - Hammunasakra
6. 8. 2016 12:46
Re: Solidní propad
Je to tak = a teď tu budem oba za blbce ;-)
Avatar - Hammunasakra
6. 8. 2016 12:43
Re: Říkám to stále
Jo, tedy ANO :-!

[odkaz] [odkaz] atd. atp. :-|
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 12:36
Říkám to stále
Krize ještě nezačala. To, co tu bylo, bylo jen varování. Nikdo se bohužel neponaučil a společnost se nezaměřila na udržitelný růst.

Babiš nám zacpal hubu koblihou, EU jede stále stejně... Jediní, komu to zatím dochází, jsou zřejmě Britové mimo Londýn a Skotsko :-! :-!

ČR nezdravě závislá na exportu a na automotive to bude mít hooodně těžké, chystejme se na zlé časy 8-s
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 12:32
Re: Solidní propad
Ano, jenže v této společnosti se zadlužovat a zadlužovat (stát) zkrátka vyplácí. Ve výsledku má stát takovou sekyru, že stejně věřitelé dluh z větší části smažou, protože je stejně nedobytný. Takže kdo se bezhlavě zadlužoval, měl peníze. Kdo se snažil být zodpovědný a nezadlužoval, tak nic neměl 8-s 8-s