Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prohlédněte si policejní Kodiaqy pro Prahu. Ve výbavě mají neprůstřelné vesty i beranidlo

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Dnes si ředitel pražské policie převzal do služeb dva Kodiaqy speciálně upravené pro potřeby policistů z Pohotovostní motorizované jednotky.

Ředitel pražské policie brig. gen. Tomáš Lerch převzal od náměstka primátora a radního pro bezpečnost Magistrátu hlavního města Prahy Ing. Petra Hlubučka dvě Škody Kodiaq. Vozy byly zakoupeny z fondu pro bezpečnost MHMP a jedná se o speciálně upravená a vybavená vozidla pro služby policistů z Pohotovostní motorizované jednotky.

„Jsem velmi rád, že mohu být přítomen u příležitosti, kdy předáváme do výkonu tato speciální vozidla. Ta si policisté sami navrhli a dohlédli na provedení veškerých úprav. To vše by nebylo, kdybychom neměli vynikající spolupráci s hlavním městem Prahou,“ uvedl brig. gen. Tomáš Lerch.

Obě Škody Kodiaq mají pod kapotou přeplňovaný benzinový motor 2.0 TSI o výkonu 140 kW spojený se samočinnou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Samozřejmostí jsou policejní barvy s rampou s dvojitým majákem modročervené barvy a dvěma úrovněmi svítivosti pro denní a noční režim. MHMP uvolnilo na nákup těchto aut celkem čtyři miliony korun.

Součástí výbavy je dále výsuvná zástavba v zavazadlovém prostoru, která slouží k ukládání veškerého vybavení potřebného při řešení mimořádných událostí. Najdeme tu například hydrauliku na otevírání dveří, beranidlo, teleskopický žebřík, přenosné osvětlení, chrániče sluchu, detektor CO, dozimetr, zdravotnickou brašnu, defibrilátor, zastavovací pás, kužely, helmy či neprůstřelné vesty.

Vozidlem bude jezdit velitel policie, jenž je pověřený k řízení sil a prostředků Policie ČR při mimořádných událostech na území hlavního města Prahy. Je to policista zařazený u Pohotovostní motorizované jednotky. Hlavním cílem vzniku samostatného velitele policie bylo zkvalitnění a zlepšení činnosti policie a vzájemné spolupráce s ostatními složkami IZS.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

15. 10. 2020 06:29
wau
Jako napsat do nadpisu, ze v aute bude neprustrelna vesta, to jako tleskam. Ono kazde sluzebni vozidlo vykonavajici prave hlidkovou sluzbu musi byt vybaveno neprustrelnyma vestama. My vozili, stejne tak jako plno kluku, samopali nebo brokovnice.
Avatar - SKAY
14. 10. 2020 10:12
Praha sníh
Blížíse zima tak aby nezapadli někde.
13. 10. 2020 22:15
NO NEVÍM...
I když už je Kodiaq staré auto, takhle nevypadá zle... Teda popřeme-li fakt, že v zimě na sněhu to auto nebude mít vpředu žádnou trakci, protože to auto tak sedí na zadku (že by vzpomínka na nevyváženou stodvacítku? :D ), že kola vpředu budou zatáčet kam chtějí a stejně pojede auto rovně... By mě zajímalo, který exot zapomněl spočítat zatížení na nápravy :D Stejně tak nechápu, proč se policie snaží dělat z obyčejných škodovek tajňáky, když je člověk podle sedícího zadku bezpečně pozná už na kilometr :D ...a dle stálého velkého zatížení docela lituju to auto, motor i převodovku... Náročný to život bude mít... :D
13. 10. 2020 21:32
juesej
Pitcho libela 100, to uz je amerika, ty kvery. Hele ale co takhle dodge charger hemi? Ten motor asi vydrzi vic ne? Poskakovani po meste, narazovy pridani plynu, stani na volnobeh... prevodovka radi jak ma. Jednoduchy to je cely jak kafemlejnek a kdyz se podivas do motorovyho prostoru a dovnitr auta, tak proste prostor a laciny veci, dobry na servis..rám na to amici umeji dobrej na vytlacovani a mista tam je jak v esku merglu. Polovojenskej utvar coz policie je, ma mit polovojensky auta. Dokud tady budou jezdit kovbojove s kradenejma autama a nafrceny, tak se musi premejslet trochu silou. Ta demokracie se neudela kodiakem ***na kramama. 140kw? To mam v rodinym aute, abych nebyl brzda provozu, nic vic. Ne nic. *** na to, nebudu ***. Pic