Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Race of Champions letos nebude

Michal Fokt
Diskuze (1)
Pomyslný vrchol závodní sezony v podobě klání nejlepších závodních jezdců planety, známý jako Race of Champions se odkládá na neurčito. Jinými slovy letos nebude, což je poprvé od roku 1988, kdy akce vznikla.

Race of Champions je akce, ve které dohromady o nic nejde. Účastníky jsou ti nejúspěšnější jezdci z různých významných světových soutěží, takže hlavním smyslem je udělat pořádnou šou a prostě a jednoduše poměřit síly s kolegy z jiných závodních sérií a poprat se o jen a pouze o vlastní závodnickou čest.

Unikátní nápad se zrodil už v roce 1988 a od té doby vše běží jako po drátkách. Nemá smysl si nic namlouvat - dílem je to jistě proto, že se RoC většinou pořádal v Evropě. Jenže snaha organizátorů vydělat co největší balík (a možná i přiblížit tuto soutěž i fandům v jiných částech světa) vysílá tuto akci do různých exotických destinací, jako je třeba Thajsko ...až se ucho utrhne, jako letos.

Jistě vám neuniklo, že v Thajsku v současnosti probíhají protivládní demonstrace a související pouliční nepokoje a přestože konání akce jimi nemá být bezprostředně ohroženo, bylo rozhodnuto, že se termín konání 14.-15. prosince v Bangkoku ruší a těm, kdo si již zakoupili vstupenky, se vrací peníze. Jinými slovy to znamená, že letos poprvé od roku 1988 vůbec nebude - za těch pár dní do konce roku už se jinde připravit nestihne a je velmi nepravděpodobné, že by byla zrealizována zkraje roku 2014.

Nezbývá tedy nic jiného, než se těšit na Roc 2014. Třeba... v Medellínu?

Michal Fokt
Diskuze (1)
5. 12. 2013 20:13
Medellín
A myslite spanelsky nebo kolumbijsky? V tom druhem mam znamou, ze bych ji jel navstivit? >:D