Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle není Range Rover. V Číně mají další nestydatou kopii

Jan Zajíc
Diskuze (4)

I když čínské automobilky chrlí novinky s vlastním designem, vypadá to, že kopírování známých evropských či amerických vozů z tamního průmyslu ještě nezmizelo.

Naposledy na sebe v tomto směru upozornila společnost Hanlong Auto, jež na trh uvádí vůz, který byste si možná spletli s Range Roverem nebo Range Roverem Sport. Jmenuje se Hunkt Canticie a s velkým britským SUV sdílí nejen základní tvar, ale i řadu detailů - například typické otvory v přední kapotě.

Rozměry se Hunkt podobá klasickému Range Roveru. Zatímco britský stroj je dlouhý rovných pět metrů, široký 2073 mm a vysoký 1869 mm, čínský klon na délku měří 4985 mm, široký je 1995 mm a vysoký 1819 mm. Hunkt má o něco delší rozvor: 2997 mm proti 2992.

K dispozici má být s jediným motorem, jímž je turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitr o výkonu 160 kW, spolupracující s osmistupňovou automatickou převodovkou. Zajímavé je, že standardně čtyřválec pohání zadní kola, k dipozici však bude i čtyřkolka.

Pokud pomineme chudší nabídku motorizací a předpokládanou výrazně nižší úroveň luxusu, komfortu a nabídku technologií, představuje asi největší rozdíl cena.

Klasický Range Rover v Číně začíná v přepočtu na nějakých 4 milionech korun, Hunkt startuje na zhruba 420.000 Kč. Nejvybavenější provedení stojí asi 595 tisíc korun.

Zvláštní jsou také okolnosti vzniku tohoto stroje. Vůz totiž původně vznikal jako model automobilky Zotye, kterou různé kopie neblaze proslavily. V poslední době se však tato firma zřejmě soustředí na vlastní design, proto se rozhodla, že vývoj klonu podstoupí společnosti Hanlong Auto.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

13. 3. 2020 21:07
invence
Já s číňanem souhlasím. Myslím, že pouze ukazuje, že ty nesmysly, které se platí v Evropě za krabice jde vyrobit a prodávat za zlomek ceny.
Apropo, auta čínské provinience nedávají klidně spát legisaltivcům a automobilkám v Evropě a proto, každé kopnutí do číňanů je bráno jako výhra.
18. 11. 2019 04:42
Re: Sdílený model
Takže kdyby si někdo přivlastnil tvoji práci a vydával ji za svou ,tak ti to nevadí?
Manželku , přítelkyni taky sdílíš ? :*)
18. 11. 2019 01:04
Sdílený model
Stejné jako airbnb, uber apod. To je pouze sdílení vzhledu, tak ať si nestěžují.
Avatar - JirkaV8
18. 11. 2019 00:13
Oktávku 4 nebo Range?
Tedy přibližně za cenu Oktávky 4 1.0 . Vsadím se, že tohle by sousedy dráždilo víc. :D Znáček je jedno, pro ty pozornější by se tam nějaký od pumpy klidně dolepil ;-)