Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault postavil formuli v životní velikosti z Lega. Kolik kostiček potřeboval?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Francouzská automobilka slaví čtyřicet let ve Formuli 1, k jubileu postavila monopost F1 z Lega, pneumatiky však zůstávají skutečné.

Vůz měří 5,4 metru a od 30. listopadu bude k vidění v pařížských prostorách automobilky zvaných L'Atelier Renault. Jedná se o kopii letošního monopostu z Lega, avšak některé komponenty ze stavebnice nebudou. Konkrétně jde o sedačku, volant a pneumatiky. Ty totiž budou poskytnuty ze skutečného auta, které letos v šampionátu F1 závodilo. Celkem se vypotřebovalo 600.000 kostiček stavebnice.

„Pro mnoho lidí je Formule 1 světem, který znají jen z obrazovek televize,“ uvedl Patrice Baheux, generální ředitel L'Atelier Renault. „My však máme rádi výzvy, proto jsme se rozhodli pro tento projekt. Lego zná každý a společně chceme otevřít dveře do výjimečného světa Formule 1 všem.“

Pokud plánujete nákupy vánočních dárků právě v Paříži, rozhodně se vyplatí místo navštívit. Nejde totiž jen o prostory určené automobilovým nadšencům, na své si tu přijdou i rodiny s dětmi. Renault zde pravidelně pořádá atraktivní akce, součástí je i kavárna, pořídit můžete produkty automobilky a dokonce si udělat selfie ve voze Formule 1.

Stáji Renault se letošní sezona vydařila, v šampionátu týmů obsadila šesté místo a díky bodům z posledního závodu pokořila nejbližší konkurenty z Toro Rosso a Haasu. V příštím roce očekáváme další zlepšení francouzské stáje, jež bude navíc dodávat motory McLarenu.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)