Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Latitude: Nástupce Vel Satisu se odhaluje, premiéra bude v srpnu

Diskuze (187)
Renault zveřejnil první fotografie a základní informace k novému modelu Latitude. 4,89 metru dlouhý sedan se stane nástupcem kontroverzního Vel Satisu, premiéru bude mít v srpnu v Moskvě.

Vlajková loď Renaultu se vrátí ke konvenčnímu pojetí. Francouzská automobilka uvolnila první informace, které potvrzují, že se bude jednat o klasický sedan. Po pěti desetiletích se Latitude stane první vlajkovou lodí Renaultu s klasickou tříprostorovou kategorií – po modelu Fregatě byly všechny velké Renaulty hatchbacky nebo liftbacky (jedná se o modely 16, 20/30, 25, Safrane a Vel Satir).

Automobil dlouhý 4,89 metru se stane největším Renaultem. Jeho karoserie bude na šířku měřit 1,83 metru a na výšku 1,49 metru. Latitude tedy bude o 3 cm delší než Vel Satis, s o 10 cm nižší celkovou výškou se zařadí mezi klasické vozy vyšší střední třídy. Mnoho dílů bude nový model sdílet s Lagunou, včetně přední části podvozkové platformy. Mezi motory bude podle neoficiálních informací figurovat mimo jiné 3,0 V6 dCi, nabízený také v Laguně Coupé. Další technické údaje zatím nejsou známy.

Nejbližším příbuzným Renaultu Latitude je nedávno představený Samsung SM5. Od sesterského Samsungu se Latitude liší jen detaily, jako je maska chladiče nebo přední nárazník. Mimochodem, stejnou spojitost nalezneme mezi Renaultem Koleos a Samsungem QM5 nebo mezi Renaultem Fluence a Samsungem SM3 – také tyto modely debutovaly nejprve v Koreji.

Ve výbavě Latitude nalezneme například masážní sedadlo řidiče, třízónovou klimatizaci s ionizátorem vzduchu nebo audiosystém Bose. Nový sedan dostane také koncová světla složená z diod.

Latitude se poprvé představí veřejnosti na konci srpna na autosalonu v Moskvě (například před dvěma lety se zde představilo aktuální BMW řady 7 a Renault Thalia). Evropští zákazníci se pak s novým Renaultem seznámí na podzimním autosalonu v Paříži. Na podzim bude zahájen prodej na rozvíjejících se trzích Asie, Afriky a Latinské Ameriky, na začátku roku 2011 vstoupí Latitude také do evropských showroomů.

Doporučujeme
Samsung SM5: Laguna sedan nebo nový Safrane?

Diskuze (187)
Avatar - Ji/Ri
10. 6. 2010 13:55
Půl báby
....za půl báby bych to bral.... ;-)
10. 6. 2010 00:39
Studená sprcha
Thalia vypadala divně odjakživa, Fluence se taky moc nepovedl a teď toto. Designově hrůza, je vidět že je to jen upravené auto jiné značky. Vzhledem k tomu že je to sedan tak i praktičnost nic moc a na reprezentaci si to nikdo nekoupí.
Jinak dost často vidívám Vel Satis, to je skutečně hodně výrazné auto. Ale úplně největší "majstrštyk" je Avantime, toho jsem taky nedávno potkal, tohle auto bude vypadat futuristicky ještě za sto let :-) Mít na jeho provoz tak si nějaký nechám dovézt.
Avatar - pumpkin
9. 6. 2010 16:04
korejskofrancouzsky passat
No dúfam že je už Klaudius spokojný >:D Zas netreba preháňať, zo začiatku som myslel že hovoríš o Lade.

Avatar - Pierro
9. 6. 2010 09:03
Re: My attitude
hambáři... místo aby ses zabýval designovou otázkou Latitůdy, tak tu škemráš ať ti pošlu sekretářku. Nic nebude kocoure!!!! >:-[]
Avatar - Pierro
9. 6. 2010 08:59
Re: RENAULT, TVŮRCE RENAULTŮ
prečo práve talianskej??? ostatne to nieje výhovorka to je fakt. česká klávesnica jednoducho vokál nemá... :-(