Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom Coupé: Šestnáct válců pro Johnnyho Englishe (video)

David Bureš
Diskuze (2)
Britský špion usedne ve svém novém filmu do velmi výjimečného Rollse-Royce Phantom Coupé.

Agent Johnny English bude ve svém novém filmu Johnny English se vrací (v originále Johnny English Reborn) jezdit s šestnáctiválcovým Rollse-Roycem Phantom Coupé. Jeho představitel, Rowan Atkinson se o tomto voze rozhovořil a celé to zachytila kamera.

Rolls-Royce Phantom Coupé bude v nové akční komedii hrát důležitou roli. Rowan Atkinson tvrdí, že luxusní modré kupé bude dobrým společníkem Johnnyho Englishe,který hlavního hrdinu dokonce zachrání.

Pod dlouhou kapotou tohoto Phantomu Coupé je umístěn devítilitrový vidlicový šestnáctiválec. Rolls-Royce původně zvažoval, že tuto jednotku použije pro sériový Phantom. Nakonec ale motor V16 zůstal jen ve fázi prototypu.

Automobil Johnnyho Englishe bude vybaven po vzoru aut Jamese Bonda. Z přiloženého videa vyplývá, že Phantom Coupé je možné ovládat hlasem, v sošce Spirit of Ecstasy na vrcholu chladiče je umístěn laser. Nechybí ani měnící se poznávací značka. Atkinson říká, že daný Phantom má působit věrohodně, diváci mají věřit, že je skutečně možné doplnit Rolls-Royce touto speciální výbavou.

V prvním díle používal Johnny English Aston Martin DB7 Vantage. Film Johnny English se vrací bude do českých kin uveden 13. října 2011.


David Bureš
Diskuze (2)
26. 9. 2011 19:31
Re: Nebylo by
Zkus si pustit TG 17x04, tam se o tom motoru Rowan Atkinson trochu zmiňuje.
Avatar - QuinGaller
26. 9. 2011 09:46
Nebylo by
nějaké info o motoru???