Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce potvrdil Wraith Convertible, kupé najdete ve výkladu obchoďáku Harrods

Michal Fokt
Diskuze (1)
Automobilka Rolls-Royce oficiálně potvrdila, že má v plánu postavit také otevřenou verzi kupé Wraith. Mezitím si tento model odbyl svou britskou výstavní premiéru za výlohou nejslavnějšího britského obchodního domu.

Šéf automobilky Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös si nemusí s konkurencí dělat starosti, žádná totiž neexistuje a tak si může dovolit prozrazovat plány do budoucna. Díky tomu víme, že také nejnovější model značky, kterým je "malé" kupé Wraith, dostane variantu Drophead Coupe, tedy kabriolet.

Podle Müller-Ötvöse k tomu design Wraithu přímo navádí, ale zavedení dalších modelu do výroby chce "nějaký čas", takže to ještě nějaký rok potrvá. Tím hlavním (a skutečným) důvodem ovšem je, že je nejdříve nutné náležitě zpropagovat zmíněné kupé, které má potenciál zvýšit roční produkci továrny ze 3000 ročně na nějakých 4700 kusů. Šéf nejprestižnější automobilky světa současně opět potvrdil nezájem automobilky vstoupit do segmentu luxusních SUV, namísto toho naznačil, že už se rodí plány na modelovou výměnu u Phantomu, ta ovšem přijde za déle, než tři roky a zatímco elektromobily klientelu RR nelákají, je pravděpodobné, že dostane plug-in hybridní techniku.

Teď se ovšem pozornost Rolls-Royceu upíná k Wraithu, jenž si právě odbývá britskou výstavní premiéru ve... výkladní skříni obchoďáku. Ovšem ne ledajakého, ale přímo ve vitríně prestižního londýnského Harrods na Knightsbridge. Dotyčný kousek je lakován barvou Midnight Sapphire, zatímco horní část vozu dostala odstín Cassiopeia Silver. Interiér pak ze zevnějškem ladí díky kombinaci koženého čalounění Arctic White a Navy Blue, doplněného o dýhy z palisandrového dřeva. Nemůže pochopitelně chybět ani "hvězdná obloha". K vidění bude ve výkladu jen do 4. května, na jeho místo se tlačí další zájemci o zviditelnění.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Hammunasakra
30. 4. 2013 21:27
Za Wraith Coupe..
..a za to "odmítání" SUV od mne :yes: :yes: :yes: :-)
PS: A doufám že šance na motor V16 stále ŽIJE ;-)