Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rusko podpoří automobilový průmysl 20 miliardami rublů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (514)
Ruská vláda vydá v první polovině příštího roku 20 miliard rublů (6,8 miliardy Kč) na podporu automobilového průmyslu. Řekl to v rozhovoru s televizní stanicí Rossija 24 ministr průmyslu a obchodu Denis Manturov.

Vláda prodlouží platnost současných opatření na podporu prodeje, mezi které patří šrotovné a výhodné úvěry a leasing.

Prodej aut v Rusku výrazně klesá. Přispívá k tomu propad rublu a slábnoucí ruská ekonomika, na kterou doléhají nízké ceny ropy a západní sankce uvalené na Rusko kvůli jeho postupu v ukrajinské krizi. Podle podnikatelského sdružení AEB se v období od ledna do listopadu prodej aut v Rusku meziročně snížil o 34,5 procenta na 1,45 milionu vozů, z toho v samotném listopadu klesl až o 42,7 procenta.

"Premiér rozhodl o prodloužení programu podpory poptávky v příštím roce. Zatím bylo rozhodnuto, že v první polovině roku to bude 20 miliard rublů," uvedl Manturov.

Některá opatření na podporu prodeje byla představena v roce 2013. Systém byl pak posílen v letech 2014 a 2015, napsala agentura Reuters.

Manturov dodal, že díky finanční podpoře státu se podařilo snížit letošní propad prodeje aut z odhadovaných 50 procent na 23 až 24 procent a významně zpomalit recesi. Přesné údaje zatím nejsou známy. Podle odhadů Manturova se letos v Rusku prodá 1,6 milionu aut, z toho zhruba 600.000 vozů díky státní podpoře.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (514)
Avatar - cechblog
28. 1. 2016 16:34
Re: Jen houšť a větší kapky!
Rusko žádný mandát nemá, poslední diktátorskou frašku s názvem volby v Sýrii neuznalo OSN, neopak 60 zemí uznalo vládu opozice: [odkaz]
Nesmíte popisovat výsledky tak servilně: [odkaz] [odkaz] na ty si budeme muset počkat, IS poražen není, je to ideologie, ne armáda, jediné co je na straně Ruska prokazatelné je zvýšení počtu civilních obětí: [odkaz]
28. 1. 2016 16:26
Re: Jen houšť a větší kapky!
Ano v Sýrii vede vojenský akce víc zemí než jen USA. Ovšem bez jakéhokoliv mandátu, že tak můžou činit. To je jen takovej detail. Rusko jediný podniká vojenský operace se svolením Sýrie. Všichni ostatní jsou tam ilegálně. To že GB provedla víc vojenských akcí než Rusko dejme tomu. Ovšem pak je nutný dodat že ty vojenský akce neměly pražádný účinek, protože za jejich vojenských akcí IS zaznamenával veliký územní zisky. Ovšem od té doby co se do věci vložilo Rusko IS ztrácí jedno obsazený město za druhým. Což znamená mimo jiné, že vojenský akce Rusů jsou zaměřeny přesně tam kam zaměřeny být mají. Migrace není způsobená Ruskou intervencí a mrtví civilisté jsou jaksi v každém konfliktu. Je to sice smutné, ale je to tak. Prosím pěkně pusť si wikipedii a zadej tam "invaze v zátoce sviní" to nejsou haló noviny, tam se to dočteš kdo v tom měl prsty.
Avatar - cechblog
28. 1. 2016 16:23
Re: No ...
Toto "zdarma" jsme zažili za komunistů a k tomu totalitu násobně mírnější než v Líbyi, už nidky více!
Avatar - cechblog
28. 1. 2016 16:21
Re: No ...
USA neodstraňovala Kaddáfího v Libyi, tak nevím proč by měli odstraňovat královskou rodinu v SA. Kaddáfího odstranili jeho spokojení obyvatelé jak jste je popsal. Nebo že by to byli ti Švýčaři proti kterým chtěl vést svatou islámskou válku v 2010? [odkaz] :-)
28. 1. 2016 16:16
Re: No ...
No ten člověk co ji napsal není jen tak každý a nemyslím si že by měl nějaký profit, když situaci vylíčí, tak jak ve skutečnosti nebyla. Je jasný, že proti demonstrantům se nejlíp zasahuje letadlama. To je přeci naprosto ideální. Co nějaký pořádkový jednotky. Já kdybych měl zdarma kde co a navíc mi stát přidával na bydlení a dával bezúročný půjčky, tak taky půjdu demonstrovat za něco lepšího. To dá rozum. Jestli on ten zlej Kadáfí náhodou neútočil proti tý svoloči, která teď Libyi ovládá a západní média to vyložila jako zásah proti vlastním lidem. A on přitom jen střílel islamistickou radikální pakáž, která tam teď vyvražďuje obyvatelstvo.