Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Růst prodeje aut v Číně zpomaluje. Co to znamená?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Prodej automobilů v Číně se v říjnu meziročně zvýšil o dvě procenta na 2,7 milionu vozů. Růst vykazuje už pátý měsíc za sebou, jeho tempo nicméně výrazně zpomalilo z téměř šesti procent v září.

Vyplývá to z údajů, které zveřejnil čínský svaz výrobců automobilů (CAAM). Svaz rovněž signalizoval, že celoroční růst čínského automobilového trhu pravděpodobně nedosáhne dříve předpokládaných pěti procent.

"Neočekávali jsme, že říjnový prodej bude tak nízký," uvedl jeden ze zástupců CAAM, kteří údaje prezentovali. "Byli bychom rádi, kdyby letos prodej automobilů vzrostl o čtyři procenta," upozornil další. V období od ledna do října prodej dosáhl 22,9 milionu vozů, což znamená o 4,1 procenta více než před rokem.

V celém loňském roce čínský automobilový trh vzrostl o 13,7 procenta. Peking ale začátkem letošního roku zvýšil daň z obratu u aut s objemem motoru do 1,6 litru na 7,5 procenta z předchozích pěti procent.

Čína v roce 2009 vystřídala na postu největšího automobilového trhu světa Spojené státy. Země je důležitým odbytištěm i pro automobilku Škoda Auto.

Údaje CAAM rovněž ukázaly, že prodej automobilů s alternativním pohonem, což zahrnuje elektromobily a hybridní vozy, se v říjnu více než zdvojnásobil na zhruba 91.000. Čína chce výhledově úplně zakázat prodej aut se spalovacím motorem, aby tak zlepšila kvalitu ovzduší. Do roku 2025 by se měly na prodeji osobních aut v Číně minimálně jednou pětinou podílet elektromobily.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Avatar - Hammunasakra
13. 11. 2017 18:06
Re: Co to znamená
Nejde o nic sociálního = ale ekonomickou nevyhnutelnou realitu. A neni to o tom jestli se to někomu bude líbit nebo ne ;-)

Mě třeba ne a doufám že mě se to týkat nebude = ale volba bude žádný nebo sdílený auto. Co si vybereš? :-)
Avatar - Blue Sun
13. 11. 2017 10:22
Re: Co to znamená
Sdílená ekonomika je sociální blábol, který nikdy nemůže v reálné společnosti fungovat. A těch pár hlupáků, kteří to propagují a podporují, v miliardových počtech opravdu sílu nedělá.
Avatar - Hammunasakra
12. 11. 2017 18:58
Re: Co to znamená
To spíš ne = sdílená ekonomika daná právě tim obřim přelidněnim [odkaz] je neodvratná
12. 11. 2017 18:51
Re: Co to znamená
A zamená to taky že povrch zeměkoule bude autama pokrytý do třímetrové výšky přece jen o pár let později.
Avatar - Hammunasakra
12. 11. 2017 15:06
Re: Co to znamená
Bohatejch kapitalistů je v Číně víc než u nás v Evropě = že si parta drsnejch kapitalistů Dickensovskýho střihu dál řiká komunisti = to je spíš černej humor :-)

Jinak tady bude příčina spíš viz Adamantium 13:54

I když Čínu asi čeká eště pěkná krize = vyrovnání bubliny a extrémní nerovnováhy. Ale tohle aktuálně má za příčinu spíš ten plánovanej masivnější přechod směrem k hybridum a elektroautum a obecně nižšim emisim = který začínaj bejt celosvětovej problém nebo spíš průšvih [odkaz]

I když si to přes miliony umírajících = furt docela dost lidí furt nechce připustit = smutný že Číňan je před náma evropanama :-|