Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychlá italská krása: Maserati GranTurismo MC GT4 pro sezónu 2016 (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka s trojzubcem ve znaku upravila závodní provedení svého kupé podle regulí FIA pro kategorii GT4.

Maserati uzavřelo letošní sezónu svého značkového poháru v první polovině prosince v Abu Dhabi a nyní na základech vozu pro tento šampionát představuje nové provedení GranTurismo MC GT4.

Samotná automobilka připomíná, že své kupé upravila pro třídu GT4 již v roce 2009. Nyní ovšem představuje nové provedení, které vychází z vozů pro Maserati Trofeo a odpovídá aktuálním předpisům FIA pro tuto kategorii.

Pro homologaci ve třídě GT4 pro sezónu 2016 upravilo Maserati u GranTurisma motor a aerodynamiku. V případě pohonné jednotky v podobě 4,7-litrového osmiválce došlo na snížení výkonu ze současných 364 kW (495 k) na 320 kW (436 k).

Karoserie vozu, jehož pohotovostní hmotnost je 1410 kg, se pro starty v kategorii GT4 dočkala nově navrženého zadního spoileru a difuzoru.

JAKE.AUTO.CZ: Maserati GranTurismo - přehled všech článků

Maserati GranTurismo MC GT4 má být připraveno pro soukromé týmy, které s ním mohou startovat v severoamerickém Pirelli World Challenge i evropském šampionátu GT4. Samozřejmostí bude technická podpora automobilky. Ta navíc hodlá na konci sezóny ocenit nejúspěšnější jezdce a týmy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)