Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šefdesignér Bentley: Lincoln Continental kopíruje náš Flying Spur

Jan Mička
Diskuze (13)
Automobilový design se neustále vyvíjí, otázkou ale zůstává, jak dlouho to ještě bude trvat. Podle šéfdesignéra Bentley jsou nápady Lincolnu vyčerpány.

Informace o „okopírovaných“ vozech k nám nejčastěji chodí z Číny, i v našich končinách se však můžeme setkat s podobností konkurenčních modelů. Jen si vzpomeňte na souboj Škody Fabia II a Suzuki Swift, nebo na občasné poznámky veřejnosti, že některé automobilky sjednoceným designovým jazykem parazitují samy na sobě.

Dalším příkladem kopírování designu je podle šéfdesignéra Bentley Luca Donckerwolka koncept nového Lincolnu Continental. Vůz se prý podle něj velmi podobá ultraluxusní limuzíně Flying Spur, stačilo už jenom dodělat kulaté světlomety. Jistou podobnost vidíme, ale spíš s posledním Saabem 9-5.

Podle serveru Car Design News se naštvaný Donckerwolk neubránil vyjádření na facebooku. Šéfdesignéra Lincolnu Davida Woodhousa se dokonce dotázal, zda nechce rovnou poslat formy (pro lisování dílů karoserie). Příspěvek byl následně smazán, nicméně Donckerwolk dodal, že takové chování nepovažuje za seriózní a kopírování vrhá špatné jméno na světový automobilový design.

Jan Mička
Diskuze (13)
Avatar - Barrichello
1. 4. 2015 23:36
Re: souhlasim, ma taky 4 kola..
právě že nejsem, to Bentley tam nikde krom boku nevidím a i ten spíš připomíná víc právě to audi
Avatar - Churchill
1. 4. 2015 23:08
Podoba
Podoba tam je, ale kopírováním se to nedá označit. Lincolnu fandím, už by se mohl postavit na nohy :-)
Avatar - beibej
1. 4. 2015 22:49
phaeton
mě připomíná pohled předobok phaetona.
1. 4. 2015 22:05
Re: souhlasim, ma taky 4 kola..
Protoze VW... ;-)
1. 4. 2015 20:09
Re: To se ozval ten pravý...:)
Já si vzpomněl spíš na tohle... >:D [odkaz] >:D