Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéfdesignér Kia Motors Schreyer oceněn

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Peter Schreyer, dlouholetý designér Audi a Volkswagen, se dočkal významného uznání v podobě čestného doktorátu. Ačkoli významnou část své kariéry spojil s automobilkou Audi a Volkswagen, ocenění získává už jako hlavní designér automobilky Kia Motors.

Peter Schreyer, který v současné době šéfuje designu v automobilce Kia Motors, získal od prestižní londýnské univerzity Royal College of Art, kde v minulosti studoval, čestný doktorát.

Schreyer je teprve čtvrtým designérem z automobilového průmyslu, kterému se takové pocty dostalo. Před ním byly stejným titulem oceněni legendární italští designéři Sergio Pininfarina a Giorgetto Giugiaro a zakladatel britské značky Lotus Colin Chapman.

Schreyer nejprve absolvoval studium průmyslového designu na Mnichovské univerzitě. V letech 1979-1980 pak studoval na zmíněné londýnské univerzitě. Ke studiu mu pomohlo stipendium německé automobilky Audi, u které po ukončení studia v Londýně jako designér nastoupil.

V koncernu Volkswagen pak Schreyer strávil 26 let a postupně se vypracoval až na šéfdesignéra celé skupiny Volkswagen. Na kontě má vozy takové vozy jako Audi TT nebo Volkswagen New Beetle.

Od loňského roku působí na nově vytvořeném místě hlavního designéra korejské automobilky Kia Motors.

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
29. 6. 2007 10:37
Osobnost
Peter Schreyer si zasluzi uznanie za svoje diela :yes: A dizajn ceedu nema chybu :yes: Je to clovek ktory by mohol urobit Kii jednotnu brand-identity. Som zvedavy ako stvarni nove Sorento a Magentis