Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia Scout přijede v příštím roce. Největší novinkou je to, co skoro nikdo neocení

Stanislav Kolman
Diskuze (67)

Nejen sportovní RS, ale i terénně orientovaný Scout obohatí v příštím roce nabídku čtvrté generace Octavie. Podívejte se, co nabídne.

Už je to přes týden, co se nová Škoda Octavia čtvrté generace představila světu. Nechyběli jsme na oficiální pražské premiéře, zaměřili se na její klíčové novinky a trochu si zaspekulovali, jak asi bude vypadat sportovní varianta RS. Zapomenout ale nesmíme ani na terénně orientované provedení Scout. Obou těchto derivátů se dočkáme před koncem roku 2020.

Do premiéry oplastované verze, které zpravidla nedělají problém ani nezpevněné cesty či pravidelní výlety do hor, zbývá ještě dostatek času, něco málo nám ale Škodovka prozradila. Stejně jako v předchozí generaci dorazí varianta Scout pouze v karosářském provedení kombi. Víme také, že na výběr bude z benzinových a naftových motorů, plug-in hybrid byste pro tuto variantu poptávali marně. Pohonné jednotky se budou párovat s manuálem i automatem.

Video se připravuje ...

Tím se dostáváme k největší novince, se kterou Octavia Scout přijede, a kterou většina potenciálních zákazníků pravděpodobně neocení. Je to fakt, že Scout vůbec poprvé nepřijede jen coby čtyřkolka, ale s vybranými motorizacemi dostane pohon předních kol. To je trochu překvapení, vzhledem k tomu, že pohon 4x4 byl výsadou tohoto derivátu.

Buď jak buď, Scout dostane o 15 milimetrů zvýšený podvozek a standardně přijede na osmnáctipalcových kolech, přičemž si budete moci připlatit za líbivější devatenáctky. Chybět samozřejmě nebudou ochranné plasty karoserie, Scout dále zaručeně rozeznáte díky štítkům, projekci loga na zem u předních dveří či specifickému čalounění.

V přiložené galerii si můžete prohlédnout vizi našeho grafika, který se na základě poznatků pokusil vzhledu nové Octavie Scout co nejvíce přiblížit. Tyto snímky pro úplnost představy doplňujeme ještě scoutem, jenž se objevil na serveru Kolesa.ru. Finální podrobnosti se dozvíme v průběhu příštího roku.

Líbí se vám nová Škoda Octavia IV? Ohodnoťte design jako ve škole:
  • 1
    72,8%
  • 2
    9,3%
  • 3
    6,9%
  • 4
    3%
  • 5
    8%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 53656 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (67)

Doporučujeme

Avatar - Emel
20. 11. 2019 17:58
Re: Jupiii
Pro zajímavost... které trhy myslíš tím "na východě"?
Avatar - Agent  Bureš
20. 11. 2019 14:27
Re: Kdo neocení možnost výběru?
V okolí mám dva známé se čtyřkolkou a jednomu se (na Scoutu) vysypala. Kupovali ho jako zánovní a vysypal se asi po šesti letech. Říkal, že kdyby nebydlel na horách, tak 4x4 už nikdy nekoupí. I když se nevysype, tak něco stojí, protože je potřeba měnit olej.
Avatar - Agent  Bureš
20. 11. 2019 14:16
Re: Jupiii
Většina lidí vezme to, co jim doporučí známí nebo prodejce, mozek vůbec nepotřebují ;-)
Avatar - Agent  Bureš
20. 11. 2019 14:14
Re: Jupiii
Myslel jsem to tak, že i když budou mít 20 modelů, tak nebudou mít ani jeden model za rozumnou cenu (do 400 tisíc), který by zároveň nebyl kostitřas. Pak ale ať se nediví, že na východě Dacie válcuje Škodovku. U nás nebýt fleetu a patriotismu, tak je Dačka taky před Škodou, protože mzdy i silnice máme spíše východní než západní.
Avatar - woody-alien
20. 11. 2019 13:41
Re: FWD
Konkrétně na českém trhu je v případě Dusteru cca 43% čtyřkolek. Tedy ano, FWD se skutečně prodá víc. Podíl AWD na prodejích Octavie je u nás jen lehce přes 9%.

Na druhou stranu, pokud kvůli 4x4 nemusíš hned prodávat ledvinu ;-) , ta procenta rychle rostou. Příkladem budiž Suzuki, ať už "terénní" Vitara (64%) nebo obyčejný S-Cross (62%), ale dokonce i prcek Ignis má 35% čtyřkolek.