Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škody Octavia RS a Scout unikly na veřejnost ještě před ženevskou premiérou. Jak se vám líbí?

Stanislav Kolman
Diskuze (53)

Sportovní a dobrodružnější derivát nové Octavie jsme si měli poprvé prohlédnout až na autosalonu v Ženevě. Někdo však jejich podobu pustil do světa o několik týdnů dříve.

Hodně automobilek se chystá letošní ženevský autosalon vynechat, Škodovka ale tradiční účast nezrušila, protože má co ukázat. Čtvrtá generace modelu Octavia už takovým tahákem není, její sportovní a terénně střižené deriváty však ano. A právě ty měly mít premiéru na blížícím se autosalonu v Ženevě.

Jenže podoba Škody Octavia RS a Octavie Scout unikla na veřejnost ještě před světovou premiérou. Snímky novinek se poprvé objevily na fóru Octavia Club (prohlédnout si je můžete v přiložené galerii) a vlastně jen potvrzují to, o čem jsme vás informovali už před časem.

Video se připravuje ...

Sportovní RS dostane poupravené nárazníky, černý lem masky či kryty zrcátek, vzadu naopak chromované koncovky výfuku. Jak už víte z dřívějška, Octavia RS se i ve čtvrté generaci bude nabízet coby liftback a kombi. Scout dorazí výhradně coby kombík, který se již tradičně vyznačuje zvýšenou světlou výškou, výraznými ochrannými plasty kolem karoserie a pohonem 4x4. Avšak pozor, v nové generaci může být Scout také předokolkou.

Na podrobné technické specifikace si ještě musíme počkat. Už z dřívějších jízdních dojmů s maskovanými prototypy ale víme, že RS vůbec poprvé v historii přijede také coby plug-in hybrid. Na konvenční jednotky se ale nezapomnělo, Škodovka plánuje i nadále nabízet benzinové a dieselové dvoulitry. Podrobně se mladoboleslavští rozhovoří o novince na autosalonu v Ženevě.

Líbí se vám nová Škoda Octavia IV? Ohodnoťte design jako ve škole:
  • 1
    72,8%
  • 2
    9,3%
  • 3
    6,9%
  • 4
    3%
  • 5
    8%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 53656 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (53)

Doporučujeme

25. 1. 2020 09:21
Re: potrestat
Ty uz mluvis sam se sebou tak to je fakt vazny. A proc si rikas vosle?
24. 1. 2020 22:13
Re: wv gate
ale hov*no. 95% tech ubozaku v tom bude jezdit protoze musi. jsou to vesmes imbecilni rozvazeci letacku na susenky a damske vlozky
24. 1. 2020 22:10
Re: potrestat
mas neco k tematu vosle nebo zase nic jako vzdy
Avatar - white label
24. 1. 2020 20:44
Re: potrestat
Bejt ubožák, co si stále dokola léčí mindráky ze Škodovky v anonymních diskusích, je na pováženou v každém věku...
Avatar - white label
24. 1. 2020 20:42
Re: RSko
Pak je tu možnost, že tam nebudou vůbec, ani volitelně, ani povinně. :-)