Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hot hatchem to nekončí. Sportovní divize Hyundai se rozroste o dvě SUV!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Korejská automobilka posílá do světa první vlaštovku divize N v podobě ostře střiženého hatchbacku i30. Další sportovní „enka“ budou následovat v příštích letech, půjde i o SUV.

Již před časem se zástupci Hyundai netajili plány na stavbu sportovního Tucsonu. Šéf divize N Albert Biermann nyní potvrdil, že projekt skutečně dostal zelenou. Kromě toho jsme se dozvěděli o sportovních plánech kompaktnějšího sourozence – modelu Kona.

Oba vozy dostanou v rámci divize N výkonnější motory, brzdy, agresivnější nastavení podvozku a ostřejší exteriér. Korejská značka zatím neprozradila, kdy by tato auta mohla dorazit na evropské trhy, s uvedením ale nikterak nespěchá.

„Zřízení výkonnostního odvětví je něco, s čím se musí pracovat velmi, velmi opatrně,“ uvedl Andrew Tuitahi, senior manažer produktů Hyundai pro Austrálii. „Musíme být přesvědčeni, že každý vůz, který pod hlavičkou N vyvíjíme, bude výjimečný.“

Zástupci společnosti se netají tím, že divize N vznikla, aby pozvedla celkové vnímání značky. „Kdykoliv provádíme výzkum, zákazníci nás vnímají jako automobilku s levnými vozy. Dobrými, ale levnými. V tomto ohledu nám divize N může pomoci. Chceme změnit vnímání zákazníků, ale nemůžeme tak učinit přes noc,“ uvedl Jung Wook Lee, australský generální ředitel Hyundai.

Na ostrá SUV si však budeme muset ještě nějaký čas počkat, sportovní řada se nejprve bude rozrůstat jiným směrem. V příštím roce je totiž nejpravděpodobnější příjezd sportovního modelu i30 Fastback. Právě zmiňovaná SUV ale budou klíčovou součástí „enkové“ palety.

V polovině září byla v Nošovicích odstartována sériová výroba modelu i30 N, do konce roku jej však vznikne pouze 1.450 exemplářů. Drtivá většina z nich je určena k exportu do Německa a Anglie.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - bystron
13. 10. 2017 16:50
fuj Kolman
Přesně to jsem si myslel a bác, je to fakt on, Kolman !!!!!! 2 dny a třetí Hnujdi článek. Nechcete napsat rovnou, že Kramný je Bůh kterého obdivujete? Tak mladý človek a už tolik zkaženosti chrlí na svět.
Avatar - Jaros71
13. 10. 2017 13:48
Zrůda..
Další korejská hnusná kreace od Hjondaje.. :no:

Mají kliku , že KIA dělá pěkná auta.. :-)
Avatar - twistedTSD
13. 10. 2017 13:25
Bomba
A sportovní H350 bude?