Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Steeda nabízí peprnější Ford Mustang Bullitt. Na úpravách se podílel i syn Steva McQueena!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford Mustang Bullitt je náležitě atraktivní již ve své standardní podobě, ale díky spolupráci mezi společnostmi Steeda, McQueen Racing a Galpin Auto Sports může být ještě atraktivnější a rovněž i výkonnější.

Ford Mustang Bullitt se ve své nejnovější podobě veřejnosti představil v polovině ledna letošního roku na autosalonu v Detroitu. Podobně jako jeho stejnojmenní předchůdci i on nabízí přitažlivou vizáž inspirovanou jedním z nejslavnějších filmových aut, k níž přidává i lehké zvýšení výkonu a výraznější zvukový projev.

Steeda, McQueen Racing a Galpin Auto Sports nyní předvádějí, že tento výjimečný Ford Mustang může být ještě výjimečnější a přitom stále věrný odkazu svého filmového vzoru i jeho tvůrců, mezi něž patřil i herec a závodník Steve McQueen.

Steeda, která se věnuje úpravám vozů značky Ford od druhé poloviny osmdesátých let a stojí za proměnou sériového modelu Mustang Bullitt ve Steve McQueen Edition Bullitt Mustang, se totiž za účelem vzniku této kreace spojila s McQueen Racing. Tuto společnost vede bývalý závodník Chad McQueen, který je synem Steva McQueena. Třetí firmou do party se stal Galpin Auto Sports, který má rovněž zkušenosti s úpravami vozů značky Ford.

Steve McQueen Edition Bullitt Mustang se díky této spolupráci může pochlubit lehce agresivnější vzhledem oproti výchozímu modelu, za což vděčí novému designu předního nárazníku spolu se žaluziemi na malých bočních oknech, 20palcovými kolům a přepracovanému zavěšení kol, jehož cílem je vedle snížení světlé výšky především vylepšit jízdní vlastnosti.

Vedle vzhledu exteriéru a úprav podvozku byla věnována pozornost i pohonné jednotce. Pětilitrový vidlicový osmiválec může v atmosférickém provedení disponovat nejvyšším výkonem 372 kW (505 k) a k dispozici bude i s přeplňováním kompresorem Whipple, s nímž nabídne až 578 kW (785 k).

Steeda v oficiálních materiálech uvádí, že produkce takto upravených automobilů je omezena na 300 exemplářů za rok a zájemce si musí připravit minimálně 20.995 amerických dolarů (zhruba 480.000 Kč), k nimž ovšem musí ještě připočítat cenu nového vozu Ford Mustang Bullitt.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)