Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také Bentley vsadí na elektřinu. Každý jeho model bude mít hybridní verzi

David Bureš
Diskuze (0)
Britský výrobce luxusních aut se hodlá angažovat ve světě plug-in hybridů. Navíc v nich nevidí jen dočasné řešení.

Na chystané přísnější emisní normy stále více automobilek reaguje oznámením plánů na expanzi ve světě elektromobilů a hybridů. Nově se mezi ně řadí také Bentley. Britský výrobce luxusních aut v budoucnu nabídne všechny své modely také ve verzi s hybridním pohonem.

Vůbec prvním hybridem z dílny Bentley se stane SUV Bentayga. Ta ke značce láká nové zákazníky, a proto nabízí i prvky, které jsme si s jejími vozy dosud nespojovaly. Od letošního modelového roku je Bentayga třeba nově dostupná s turbodieselem. Plug-in hybrid její nabídku doplní v roce 2018.

V případě ostatních modelů hybrid dorazí až v jejich nastupující generaci. Generální ředitel automobilky Wolfgang Dürheimer už potvrdil, že tuto verzi dostane nový Continental chystaný pro letošní rok.

V případě Continentalu bude hybridní varianta kombinovat elektromotor s vidlicovým šestiválcem, přičemž nabídne výkon okolo 500 koní (368 kW). Konzervativní zákazníci se ale nemusí bát, s konvenčními variantami se počítá i nadále, Continental i v nadcházející generaci nabídne výběr mezi osmiválcem a dvanáctiválcem. Právě s dvanáctiválcem bude vůz debutovat, osmiválcové a hybridní provedení dorazí až později.

Kdy se hybridu dočkáme ve vlajkové lodi Mulsanne, zatím jasné není. Koncept Mulsane Hybrid z roku 2014 každopádně naznačuje, že kombinace spalovacího motoru a elektromotoru se do útrob tohoto luxusního sedanu vejde už v dnešní generaci.

Dürheimer přitom chystané plug-in hybridy nevidí jen jako dočasné řešení pro překlenutí doby, než se plně vyvinou elektromobily, ale považuje je za spojení toho nejlepšího ze světa elektromobilů a aut se spalovacím motorem.

Díky spalovacímu motoru totiž takové vozy stále zvládnou ujet dostatečně dlouhou vzdálenost, a to spolehlivě, za různého počasí (na rozdíl od elektroaut). Zároveň ale ve městě mohou jet tiše a ekologicky, což se může hodit zvlášť v době různých emisních zón a v době plánů na zákazy aut se vznětovým motorem.

David Bureš
Diskuze (0)