Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata Zest a Bolt míří do Evropy, premiéra v Ženevě

Michal Fokt
Diskuze (3)
Minisedan Tata Zest a minihatchback Tata Bolt zabojují také o evropské zákazníky. Indická značka je bude prodávat na některých evropských trzích, k prohlédnutí budou už zkraje března v Ženevě.

Před necelými třemi týdny na autosalonu Auto Expo v Dilí debutovala na (modernizované) platformě modelu Vista postavená dvojice minivozů Tata Zest a Bolt a výrobce se původně tvářil, že půjde zejména o záležitost domácího trhu plus některých dalších asijských zemí. Je tedy docela překvapivé, že se Zest a Bolt objeví v březnu v evropské premiéře na autosalonu v Ženevě a Tata má v úmyslu je zde také prodávat.

Ostatně - proč ne. Design exteriéru i interiéru je docela svěží a benzinový motor 1.2 Revotron Turbo, respektive naftová třináctistovka od Fiatu jsou zcela v souladu se současnými downsizingovými trendy. Auta mají elektrický posilovač od ZF, infotainment od Harmanu s dotykovou obrazovkou a Indové se dušují, že zapracovali také na kvalitě materiálů a zpracování interiéru.

I tak se ale bude Tata s těmito modely koncentrovat spíše na ty méně bohaté jihoevropské státy jako je Španělsko, Itálie a Portugalsko, těšit se budou moci ale i zákazníci v Turecku. Jestli se objeví i na Balkáně a v zemích východní Evropy není zatím známo, stejně jako je zatím ještě tajná cenová politika, ale soudě podle dosavadních zkušeností nepůjde zase o tak neodolatelně lacinou nabídku, jak by se od značky z Indie dalo čekat.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Pekelná Micinka
24. 2. 2014 23:08
Re: Harman Kardon?
>:D :yes: to bude pak hudební zážitek spíš Karman Hard-on
Avatar - MANETTINO
24. 2. 2014 20:29
Harman Kardon?
jestli se dostanou pod Sanedro tak o 20 tisíc... můžou to zkusit. Jen se mi v téhle ceně nezdá ta elektronika od Harman Kardon. Leda že by k autorádiu bylo auto zdarma >:D
Avatar - 3_diamanty
24. 2. 2014 17:52
tak tento typ dizajnu od taty
mi je srdcu rozhodne blizsi ako to co prezentoval citroen modelom C1 ;-) .. ale dost bolo uz o C1

paci sa mi ten hatch a vyzera ze ma aj slusnu svetlu vysku [odkaz] :yes: na nase cesty by sa hodil

v turecku by zase ten sedanik mohol mat uspech, drzim palce v mene land roveru jaguar :yes: :yes: :yes: