Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra dokončila rekonstrukci historického vozu z Dakaru

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Automobilka Tatra z Kopřivnice na Novojičínsku dokončila rekonstrukci historického vozu, který se v roce 1986 účastnil Rallye Paříž - Dakar.

Vystaven bude v plánovaném novém muzeu, které má vzniknout v areálu automobilky. ČTK to řekl mluvčí společnosti Tatra Trucks Andrej Čírtek.

Jeden z prvních dakarských speciálů, Tatra 815 6x6 VE "Ostrý-II", se kterým posádka Zdeněk Kahánek, Miroslav Gumulec a Josef Kalina jela Rallye Paříž - Dakar při první účasti Tatry v roce 1986, se do Kopřivnice po 30 letech vrátil loni v září. Po účasti ve slavném závodu totiž ve státech severní a západní Afriky francouzskému podnikateli Jeanu Philippemu a jeho cestovní agentuře New Gate Travel. Philipp auto firmě loni vrátil. Místo něj získal nový vůz značky Tatra Phoenix.

Tatru podnikatel využíval například jako servisní vůz pro své čtyřkolky. V těžkých písečných a bahnitých terénech podle zástupců Tatry najezdil vůz obrovské množství kilometrů bez zásadních problémů.

Vůz, který po opravách odpovídá stavu z roku 1986, bude vystaven v novém muzeu, které chce automobilka vybudovat. "Stávající tatrovácké muzeum je kapacitně naplněno a unikáty, jako je právě dnes představený dakarský speciál, není kde vystavit. V nové expozici budou především nákladní vozy získané v posledních letech díky investicím akcionářů Tatry," řekl generální ředitel společnosti Radek Strouhal.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
12. 6. 2017 23:01
Re: Skvělá práce
Velmi pekne
10. 6. 2017 08:31
Re: Skvělá práce
Radost se podívat, fakt paráda ;-) :yes:
Avatar - Stejsn
9. 6. 2017 13:57
Konečně SPZ na přání,
která dává smysl! :yes:
9. 6. 2017 10:54
Re: ROZDIELY ;)
Pardon, beru zpět.
Avatar - LEGOPARK
9. 6. 2017 10:52
Re: ROZDIELY ;)
V galerii k clanku mas fotky s polepmi.