Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento starý Mercedes se může prodat za miliony. Jako služebák ho kdysi dostal Michael Schumacher

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Kombík Mercedes-Benz C 63 AMG generace W204 je už sám o sobě zajímavým vozem. Tenhle kus, který míří do dražby, měl ale navíc zajímavého prvního uživatele.

Auto totiž po nějakou dobu řídil legendární německý automobilový závodník a sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher.

Schumi se k vozu dostal v lednu roku 2010, krátce poté, co tým Mercedes GP Petronas oznámil, že se slavný jezdec v jeho barvách vrací do šampionátu F1. Černý kombík tak v podstatě dostal jako služební auto. Proto nemůžeme říct, že by Schumacher Mercedes vlastnil. Ve švýcarských papírech z té doby však najdeme doklad, že závodník byl veden jako řidič.

Schumacher auto používal několik měsíců, do 28. července roku 2010.

V letech 2011 až 2015 vozidlo vlastnil nejmenovaný Švýcar, který se postaral o drtivou většinu ze současného nájezdu. Ten aktuálně činí skoro 152 tisíc kilometrů.

V roce 2015, to auto mělo za sebou 146.278 km, se kombík přestěhoval k inženýrovi automobilky Mercedes-Benz z Německa. Nový vlastník pak údajně uvedl zajímavé AMG do dokonalého stavu. A najezdil s ním zhruba 1000 kilometrů.

Současný majitel vozidlo vlastní od roku 2018, přičemž ho používal jen v létě. Nyní se tedy kombi bude zřejmě znovu stěhovat, v aukci ho totiž 3. února nabídne společnost Bonhams. Ta předpokládá, že hlavně díky skutečnosti, že jde o Mercedes po Schumacherovi, by se stroj mohl vydražit za částku mezi 1,2 až 2,5 milionu korun.

Kombík je ovšem zajímavý i po technické stránce. O pohon se totiž stará 6,2litrový osmiválec o výkonu 336 kW a točivém momentu 600 N.m. Firma Bonhams zmiňuje také bohatou výbavu.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme