Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla láká siluetou na chystaný Model Y. Kde jsou zpětná zrcátka?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Americký výrobce elektromobilů připravil na jedné ze svých tradičních akcí malé překvapení. Odhalil siluetu chystaného crossoveru Model Y.

První snímek připravovaného modelu ukázal šéf Tesly Elon Musk na sjezdu akcionářů společnosti. Model Y bude v hierarchii automobilky posazen pod Modelem X. Spekulovalo se, že platformu by poskytl Model 3, ale to bylo později vyvráceno. Y, stejně jako další budoucí vozy Tesly, totiž dostane zcela nové základy s jiným uspořádáním elektrických systémů.

Silueta prozrazuje absolutní minimum, přesto si můžeme všimnout jednoho zajímavého detailu – návrh Modelu Y nemá zpětná zrcátka. Připraví snad Tesla sofistikovaný systém kamer, díky kterým se už řidič bez zrcátek obejde? Nebo nám Američané chtějí naznačit, že novinka už vůbec nebude potřebovat zásah řidiče?

Odpověď zatím neznáme, ale není to poprvé, co společnost obdobný návrh představila. A rozhodně nebyla první. I mnoho evropských automobilek ukázalo světu koncepty bez zrcátek, ale kvůli legislativě a bezpečnostním předpisům je pak sériové kousky nakonec dostaly.

Sériová výroba posledního do party S3XY modelů, jak fanoušci vozy s radostí označují, má odstartovat kolem roku 2020.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Ja Prvni 123
7. 6. 2017 12:29
A kolik budou platit Lancii?
Protože Ypsilonka je jen jedna...