Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konec výrobního pekla? Tesla podle všeho testuje výkonnější Model 3

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Tesla během premiéry Modelu 3 avizovala i tvorbu výkonnější varianty Performance. Vypadá to, že na projekt konečně přišla řada.

Video se připravuje ...

Předmětem spekulací je nové video, které začalo kolovat sociálními sítěmi. Na něm je viděn Model 3 od Tesly, jenž se ale od běžného provedení v několika drobných detailech liší. Nejviditelnějším rozdílem jsou červené brzdové třmeny. Zatímco my s definitivními soudy ještě počkáme, autor přiloženého videa má jasno: jde o výkonnou variantu Performance! Natočil ji na testovací dráze společnosti ve Fremontu.

Příprava silnějšího Modelu 3 není žádným tajemstvím, šéf automobilky Elon Musk tento plán potvrdil už v létě. Na dotaz ze sociální sítě Twitter odpověděl: „Pravděpodobně dorazí v polovině příštího roku. Nyní se soustředíme na produkční peklo Modelu 3. Více variant rovná se hlouběji v pekle,“ napsal na přelomu prázdnin.

Snadno se ale může stát, že tento termín nedopadne. Důvodů je několik. Kromě stále tápající produkce Modelu 3 se Tesla zavázala pomoci Portoriku, které se vzpamatovává z řádění ničivých hurikánů. Do oblastí bez elektřiny posílá střešní panely a baterie. A do toho všeho se pilně připravuje premiéra prvního tahače Tesla Semi, jenž se má po dvou odkladech uskutečnit 16. listopadu.

Naplno by produkce Modelu 3 měla běžet od letošního prosince, vozy pak ve velkém dorazí k zákazníkům zhruba v polovině příštího roku. Na rok 2019 naplánovala automobilka start výroby vozů s pravostranným řízením.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Avatar - JDM
20. 10. 2017 23:58
Re: Chtěl bych vědět
Říká se tomu myslím muskuv koeficient každý datum který ohlásí se má vynasobit třema >:D
Avatar - .StenLi.
20. 10. 2017 00:28
To tak vacsinou byva..
..ze ked vladnu vo fabrike neludske podmienky a 12 hodinove smeny a mnozia sa chyby vo vyrobe a aj tak nestihaju splnit plany, tak 1000 prepustenych zamestnancov tomuto peklu vyrazne pomoze ;) Oplati sa vydrzat a ani sa nenazdate a bude 2019 a v garazi vam bude stat Model 3 za 45tis eur a dojazdom do 300km.. alebo si v januari kupite novy praktickejsi Leaf za 30tis od ozajstnej automobilky a nebudete sa bat ze sa vam uvolni sedadlo pri havarii ako u Modelu X.
Avatar - Hittman
19. 10. 2017 19:20
Re: Chtěl bych vědět
Možná už jen ti propuštění zaměstnanci... >:-[] >:-[]