Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

The Grand Tour se vrátí v čtvrté sezoně. Show Clarksona a spol. ale čeká radikální změna!

David Bureš
Diskuze (3)
Po třech sezonách bude automobilová show pánů Clarksona, Hammonda a Maye přece jen prodloužena. Na co se můžeme těšit?

V minulých měsících se spekulovalo o tom, že automobilový pořad The Grand Tour bývalých moderátorů Top Gearu vysílaný Amazonem skončí po nadcházející třetí sezoně. Nyní je však těmto spekulacím konec, show Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye bude pokračovat. Pořad však čekají zásadní změny.

„Jsme nadšeni oznámením, že jsme obnovili The Grand Tour pro čtvrtou sezonu. A jsme nadšeni tím, že Amazon Prime bude domovem pro Jeremyho, Richarda a Jamese i v následujících letech,“ píše Amazon v oficiálním prohlášení o obnovení The Grand Touru pro další sezonu.

To zajímavější však doplňuje druhá část prohlášení: „Ve čtvrté sezoně uvidíme chlapce, jak zahodí stan, aby se zúčastnili velkých dobrodružných cest, o kterých víme, že je diváci tak milují.“

The Grand Tour tak čeká zásadní změna. Z prohlášení vyplývá, že se pořad zcela baví scén s diváky a tradičních testů automobilů. Místo toho se zaměří na to nejzajímavější, co Clarkson a spol. uměli nabídnout, velké cesty po světě s různými automobily. Trio podepsalo další dvouletý kontrakt s Amazonem, který má zajistit minimálně čtyři speciály ročně.

„Dělali jsme podobnou show po 17 let, seděli ve studiích a koukali na auta jezdící kolem dokola na závodní trati. Shodli jsme se na tom, že už to děláme dlouho a všechno nakonec směřuje ke svému konci,“ okomentoval změnu formátu The Grand Tour Jeremy Clarkson a se svým pověstným humorem dodal, že ve svých 58 letech je stejně už příliš tlustý na to, aby se šplhal na jeviště.

Clarkson tak odkazuje na to, že The Grand Tour v mnoha ohledech připomínal Top Gear stanice BBC, v němž se trio moderátorů nejvíce proslavilo. Clarkson a Hammond začali Top Gear společně moderovat v roce 2002, May se k nim připojil o rok později, kdy nahradil moderátora Jasona Dawea. Natáčeli ho až do roku 2015, kdy pořad opustili po Clarksonově skandálu, když moderátor ve zlosti napadl jednoho z producentů. Poté od BBC přešli k Amazonu a začali vytvářet The Grand Tour, vysílaný od roku 2016.

Změnu moderátoři přiznali divákům už při natáčení studiových scén pro nadcházející sérii The Grand Tour. „Show probíhala jako normálně, ale všiml jsem si, že v publiku byla i Clarksonova a Hammondova rodina,“ přiznal jeden z fanoušků, který se natáčení zúčastnil s tím, že sám Clarkson hovořil o konci jedné éry.

Ještě před změnou formátu The Grand Tour, které se nově zaměří jen na velké cestovatelské výlety, se můžeme těšit na třetí sérii, která ještě proběhne podle známých not. Vysílat se začne 18. ledna, přičemž zveřejněný trailer láká na road trip se starými offroady, srovnání amerických muscle carů nebo testy McLarenu Senna a Lamborghini Urus.

Kam se oblíbená britská trojka moderátorů vydá v následujících letech, je zatím ve hvězdách. Clarkson však uvedl, že by rádi vyrazili do míst, které ještě nikdy nenavštívili, třeba do Severní Koreje nebo Zimbabwe. Tak se nechme překvapit, zda se jím takový výlet podaří...

David Bureš
Diskuze (3)
15. 12. 2018 21:43
Alespoň něco
Scény s diváky byly to nejtrapnější ... tak alespoň už člověk nebude muset přepínat, teď jen vypne zvuk ...
14. 12. 2018 13:13
To zní
slibně!
14. 12. 2018 12:58
Vynikající zpráva
lépe to dopadnout nemohlo