Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tahle třicet let stará California na prodej má být ve stavu skoro nového auta. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Volkswagen Transporter patří mezi dodávky, které můžete často potkat v nějaké obytné úpravě.

Platí to i pro oblíbenou čtvrtou generaci T4, vyráběnou v letech 1990 až 2004. Obytné provedení samozřejmě nabízel i přímo Volkswagen, verzi California pro něj vyráběla společnost Westfalia. California mohla mít vyklápěcí střechu s plátnem i pevnou a také bohatou výbavu, zahrnující například otočná přední sedadla, kuchyňskou linku, dřez, sporák, chladničku, sprchu, WC, vyjímatelný stolek, sklopné umyvadlo nebo šatní skříň.

A právě jedna California T4 nás zaujala v inzerci. Je totiž v neobvyklém stavu. Nejen technicky, ale také po esteticko-designové stránce.

Vůz byl poprvé registrován na konci roku 1991 a dosud má za sebou přes 220 tisíc kilometrů. Podle nizozemského prodejce je však jeho kondice mnohem lepší, než by se s ohledem na tato čísla mohlo zdát. California údajně nedávno prošla důkladnou renovací, během níž navíc dostala například nový dvoutónový lak karoserie a netradiční 18palcová kola z Audi s chromovaným a trochu retro designem. V kabině nás dále zaujal nový volant.

Také omlazená obytná část vypadá alespoň na fotografiích zachovale, i když několika viditelných šrámů a stop po používání jsme si přece jen všimli. Ve výbavě vidíme kuchyňský kout, rozkládací lůžko, klimatizaci, stolek a samozřejmě spoustu úložných prostor.

Pod kapotou pak pracuje pětiválec, ovšem zážehový. Jeho výkon dosahuje 81 kW a spojen je s 5stupňovou manuální převodovkou. California je k mání za 38.900 eur, což je v přepočtu asi 990 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme