Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tuningová firma Gemballa opět šokuje, nabízí diamantový lak

David Bureš
Diskuze (4)
Diamant je údajně nejlepším přítelem ženy, na autě si však tento minerál mají vychutnat i muži. Alespoň Gemballa si to myslí.

Matné laky, zlaté laky či chromované laky se na automobilech objevují několik let a v jistých částech světa jsou velice populární. Nyní německý tuningový úpravce Gemballa přichází s diamantovým lakem.

A když hovoříme o diamantovém laku, myslíme opravdu diamantový lak, ne jen nějakou fólii lesknoucí se jako tento minerál. V laku totiž jsou použity skutečné diamanty. „Náš složitý výrobní proces používá pravé diamanty jako jeho klíčovou součást – nepoužívá ani kovové pigmenty, ani úlomky skla, ani krystaly,“ říká generální ředitel Gembally Andreas Schwarz.

Diamanty použité v tomto speciálním laku jsou velice malé. Právě obroušení diamantů na tak malé rozměry, aniž by ztratily svůj lesk, bylo podle Gembally velkou výzvou. Diamanty použité v laku jsou tak v podstatě prachem.

Čím více diamantů je v určité oblasti, tím více odrážejí světlo. Jelikož v laku od Gembally je takových diamantů na tisíce (přestože jsou miniaturní), budou podle slov firmy vytvářet opravdu jedinečný lesk.

Gemballa zatím diamantový lak neukázala na skutečném automobilu. Tuningový úpravce nicméně tvrdí, že bude skvělé tento lak použít na karoserie z karbonových vláken. Základem panelu karoserie i laku by v takovém případě byl obyčejný uhlík.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - twistedTSD
26. 5. 2012 19:01
Re: kluc
>:-[] :yes: Vskutku praktický lak do českých/slovenských podmínek.
26. 5. 2012 16:29
Re: kluc
Alebo mu lak poskriabe kluc >:D
Avatar - niko78
26. 5. 2012 12:59
kluc
a pride nejaky chuj a poskrabe ti to klucom hm... :-)
26. 5. 2012 11:28
No....
lepší, než zlatý fólie:)