Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ubco je elektrický motocykl s pohonem obou kol, moc krásy ale nepobral

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Ubco 2x2 je poměrně robustní elektrický motocykl s pohonem obou kol, který nevznikl pro zábavu, ale byl navržen jako pracovní stroj pro farmáře na Novém Zélandu.

Ubco 2x2 má své kořeny v roce 2014, kdy byl představen první prototyp tohoto elektrického motocyklu, za jehož návrhem i vývojem stojí Daryl Neal a Anthony Clyde zakladatelé společnosti Ubco Bikes. Původním cílem bylo nabídnout vysloveně pracovní stroj farmářům na Novém Zélandu.

V současnosti Ubco Bikes nabízí model 2x2 na Novém Zélandu, v Austrálii a také ve Spojených státech amerických v pracovním provedení nebo jako stylový adventure bike, který může být registrován jako moped pro běžný silniční provoz.

Základem je vždy robustní trubkový rám, v němž je uložena řídící elektronika a 50V lithium-iontová baterie, kterou však lze vyjmout a využít jako zdroj energie pro zcela jiné účely. Dojezd motocyklu na jedno nabití se má pohybovat kolem 120 km a nabíjení na plnou kapacitu baterie zabere šest až osm hodin.

V předním i zadním kole má Ubco 2x2 po jednom elektromotoru s výkonem 1 kW. Celkový točivý moment se má pohybovat kolem 184 N.m. Maximální rychlost se pohybuje pouze kolem 50 km/h, ale mnohem důležitější je u tohoto jednostopého stroje jeho schopnost zdolávat náročný terén.

Ubco 2x2 s rozvorem 1216 mm se pohybuje na 17palcových kolech a jeho pohotovostní hmotnost je pouhých 65 kg. Stroj se sedlem ve výšce 800 mm má přitom nosnost až 150 kg včetně samotného jezdce.

Zdroj: Ubco Bikes

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme