Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce udělal z odtahovky exkluzivní limitku. Vznikne jen 25 kusů, jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Polská společnost Kegger představila vlastní úpravu odtahového automobilu Mercedes-Benz Sprinter. Zákazníkům plánuje dodat jen 25 kusů.

Pětadvacet exemplářů má svůj důvod, úpravce totiž tímto projektem připomíná 25. narozeniny užitkového modelu Sprinter. Ten se začal prodávat v roce 1995 jako nástupce legendárního Mercedesu TN.

Firma Kegger se při návrhu speciální verze inspirovala světem formule 1, odtahovku proto vybavila livrejí podobnou monopostům německé automobilky. Na F1 odkazuje také název limitované edice: Sprinter Petronas Edition.

Odtahový automobil je postavený na základě nejvýkonnějšího Sprinteru 319 CDI s třílitrovým vznětovým šestiválcem o výkonu 142 kW a točivém momentu 440 N.m, který přes sedmistupňovou automatickou převodovku pohání zadní kola. Zajímavostí je vzduchový podvozek.

Vzhled se posunul směrem ke sportovnosti, Sprinter dostal nový nárazník s většími otvory pro přívod vzduchu a lízátkem. Odtahovka stojí na 18palcových hliníkových kolech. 

Proměnil se také interiér, v němž zaujme především množství Alcantary. Úpravce se však zaměřil i na komfort, vůz proto vybavil dodatečnou zvukovou izolací a vylepšeným audio systémem.

A cena? Kegger za Sprinter Petronas Edition požaduje 125 tisíc eur, což je v přepočtu asi 3,26 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

4. 4. 2021 22:17
Blue Wonder
Tak mohli to nastylizovat do Blue Wonderu jako paradni retro