Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Utopené Volkswageny na Teplicku. Jak se vzaly pod vodou?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
O kradených automobilech se obvykle říká, že mizí na Ukrajinu nebo se rozeberou na náhradní díly. Tyhle staré Volkswageny se však zloději rozhodli utopit.

Při potápění lze narazit na různé poklady. U moře to bývají ryby a koráli nebo třeba lodní vraky. Trochu jiný druh pokladu čekal na sportovní potápěče při potápění ve Vápence v Lahošti u Teplic. Našli tam totiž několik utopených automobilů značky Volkswagen.

Vozidla se podle potápěče Martina Pospíšila, který jejich fotografie zveřejnil na svém facebookovém profilu, nachází v hloubce asi 10 metrů. Nález byl patřičně zdokumentován a nahlášen Policii České republiky. Při ponoru byla viditelnost asi tři metry, a tak byly vozy dobře vidět. „Z aut unikají provozní kapaliny a znečišťují vodu,“ uvedl k tomu Pospíšil.

Podle potápěčů jsou automobily pod vodou asi dva týdny. Jsou vcelku zachovalé, navíc minimálně dva na sobě stále mají registrační značky. Právě na jejich základě se dá zjistit, že jsou tyto dva vozy nahlášené jako kradené.

Červený Golf s karlovarskou spz z roku 1987 byl policii nahlášen jako odcizený 18. listopadu, šedý Passat z roku 1995 už o měsíc dříve, 15. října.

Policie nyní plánuje vraky z vody vytáhnout, aby zabránila dalšímu znečištění vozy. Zároveň hledá pachatele činu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Avatar - 3_diamanty
28. 12. 2017 20:52
Re: Dva utopené vw?
ved to.... ono na inom ceskom serveri sa pise az o 4 "utopenych" vozoch ;-)
28. 12. 2017 17:30
Re: starý VW
Třeba smažky, který se chtěj povozit...
28. 12. 2017 16:51
Re: Prosím pište česky!
Ale o tom zde již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho. ;-) (v 11:50)
Avatar - Bubáq
28. 12. 2017 16:40
Prosím pište česky!
Milá Redakce Auto CZ (článek je takto podepsán), jste opravdu neuvěřitelní jazykoví břídilové!
Věta "Jak se vzaly pod vodou?" je jazykovým nesmyslem. Ty Volkswageny se tam "ocitly", pokud mám ctít informaci obsaženou v článku. Pokud byste trvali na slovesu "vzaly", pak lze toto sloveso pojit s "Kde", nikoliv "Jak".
Jste obludní pisálci, przníte jazyk.
Námět na Novoroční předsevzetí....
28. 12. 2017 16:20
Tady je aktuální info
[odkaz]