Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Česku se představil nejnovější kalendář Pirelli, tradičně půjde do dražby

Jan Mička
Diskuze (16)
Kalendář Pirelli patří k nejprestižnějším dílům svého druhu na světě. Nové vydání se dnes v prostorách pražského hotelu InterContinental představilo novinářům.

První kalendář Pirelli vzniknul už v roce 1964 a z historického hlediska je toto dílo spojováno především s ženskou krásou. Na fotografiích můžeme vidět nejkrásnější modelky ze všech koutů světa, skutečný originál se ale nikdy nedostal do rukou jen tak někomu. Prestižní počin je totiž určen nejvlivnějším osobám společnosti (například britským a španělským královským rodinám či Václavu Klausovi), přičemž každý rok vznikal v omezeném počtu kusů. Jak na tiskové konferenci uvedl Zdeněk Vacl, marketingový manažer Pirelli Tyre Czech, od působení Miloše Zemana ve funkci prezidenta republiky už spolupráce s Hradem neprobíhá.

Nejnovější vydání kalendáře Pirelli je ale jiné. Jak jste se již nedávno mohli dočíst na Auto.cz, tradiční zastoupení modelek, kterým byste kolikrát ani netipovali plnoletost, nahradily významné ženy současnosti. Na třinácti fotografiích se představuje herečka Yao Chen, ruská topmodelka Natalia Vodianova, producentka Kathleen Kennedy, sběratelka umění Agnes Gund, tenistka Serena Williams, kritička a spisovatelka Fran Lebowitz, podporovatelka charitativních projektů v Chicagu Mellody Hobson, filmová režisérka Ava DuVernay, bloggerka Tavi Gevinson, íránská výtvarná umělkyně Shirin Neshat, malířka, hudebnice a umělkyně Yoko Ono, zpěvačka Patti Smith a herečka a sólová komička Amy Schumer. Každá z fotografií má znázorňovat způsob, jakým dané ženy ovlivňují společnost.

Každý z kalendářů má vlastní pořadové číslo a ten nejnovější vznikne v počtu 12.000 kusů. V prostorách pražského hotelu InterContinental se dnes první a prozatím jediný exemplář v Česku představil novinářům, přičemž stejně jako v uplynulých čtrnácti letech skončí v rukou toho, kdo za něj nejvíce zaplatí. Už ve čtvrtek 10. prosince proběhne na serveru iDnes.cz dražba pod záštitou Nadace Agrofert, jejíž výtěžek bude věnován Masarykovu onkologickému ústavu v Brně.

„Je to již patnáctá dražba kalendáře Pirelli v České republice a vždy byl výtěžek věnován Masarykovu onkologickému ústavu. Ten jej použil například na rozvoj oddělení magnetické rezonance nebo kryochirurgie, či na nákup přenosného ultrazvukového přístroje usnadňujícího onkologické operace. Nyní potřebuje nové ozařovací lůžko pro pacienty s akutní leukémií, které jim zajistí snesitelnou polohu při celotělovém ozáření trvajícím 40 až 80 minut. Jeho hodnota je 250 000 korun a byli bychom rádi, kdyby ho výtěžek dražby uhradil, případně jeho další část mohla být použita na endoskopický přístroj zvyšující toleranci kolonoskopického vyšetření u pacientů. Jednotkou každého kalendáře je vždy den a jsem velice rád, že i ten jeden den, kdy probíhá dražba, nám může pomoci k nalezení štědrosti a ochoty pomoci druhým. Kalendář Pirelli není výjimečný jen svou historií, ale také svou přítomností propojenou s celou řadou dobročinných projektů,“ uvedl Zdeněk Vacl.

Rekordní výtěžek dražby byl zaznamenán před devíti lety, kdy se pro Masarykův onkologický ústav podařilo vybrat 501.000 korun. Za uplynulých čtrnáct let je to ale už více než 3,1 milionu korun. Vydražený exemplář kalendáře Pirelli u nás nebude jediný, počet výtisků určený pro Českou republiku je ale pouze v řádech desítek kusů.

Jan Mička
Diskuze (16)
Avatar - donPedro
10. 12. 2015 19:01
Re: Barum kalendář
Diana Krall, for example ;-)
Avatar - praděda7
9. 12. 2015 12:43
Re: Trapas,
...teď musí být modelky víc oblečné, protože by jim jinak čučely kosti... >:D
Avatar - Individualita
9. 12. 2015 12:36
Re: zetor má lepší
Ano. Dnes jak neděláš kalendář s černou postiženou tlustou lesbickou "kráskou", tak jsi nekorektní >:D
Avatar - Romeo
9. 12. 2015 11:54
Re: zetor má lepší
...a teraz i od Pininfariny...
Avatar - Romeo
9. 12. 2015 11:52
Re: Supr panoptikum,
..ok.....prechodil by som to....ale ta Serena...no fakt hnus