Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Driftovat se dá s čímkoliv! Co třeba s hasičskou tatrou?

David Bureš
Diskuze (23)
Karlovarští hasiči dokázali, že se za volantem dokáží bavit. S hasičskou Tatrou 815-7 si vyzkoušeli jízdu bokem.

Zimní počasí odhalí dva druhy řidičů. Jedni najednou kvůli kluzké vozovce jedou pomalu a naprosto opatrně, protože by na sněhu nejraději vůbec neřídili, zatímco druzí využijí situace a v nějakém bezpečném prostředí, třeba na zasněžené letištní ploše, se chtějí aspoň trochu pobavit. Do té druhé skupiny evidentně patří i karlovarští hasiči, kteří si v rámci kondičních jízd zadriftovali s Tatrou 815-7.

Zábavná jízda na sněhu probíhala v rámci kondičních jízd na neveřejné ploše, tedy v bezpečném prostředí. Tyto kondiční jízdy jsou pro hasiče nutností, protože v rámci nich vylepšují své jízdní schopnosti, a to hlavně ve ztížených podmínkách. A právě jízda na zasněžené nebo zledovatělé vozovce se jim v zimním nečasu náramně hodí.

V rámci těchto jízd požárníci vedle zlepšování svých jízdních schopností trénují také součinnost s ostatními členy osádky, například při couvání nebo průjezdu zúženým profilem.

Co vám budeme povídat, karlovarských hasičům tak trochu závidíme. Naučí se něco nového a přitom se pobaví. Tahle škola hrou se nám líbí! A co vy, vyrazili jste v těchto dnech také někam na volné parkoviště nebo na letiště, abyste si natrénovali, jak si poradit se smykem?

David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - speedfred
10. 1. 2017 09:10
Re: Pekny
niečo v štýle - chceš zábavu tak si priplať (uvažujem ale nad ním).
mám aj valník do 3,5t so zadkom a samosvor má v základe,s ním je vačšia zábava ako s bmw >:D
10. 1. 2017 09:00
Re: Pekny
V tom případě to chce ještě samosvor. Ovšem BMW v rámci procesu trvalého zlepšování samosvor dělá jen do řady M zatímco E30 a tuším i E36 to měly celkem běžně. Inu to je ten pokrok.
Avatar - speedfred
10. 1. 2017 07:08
Re: Pekny
tak to patrím mezi tých šťastlivcov ,klasická ručka + zadný pohon.
9. 1. 2017 16:10
Re: Pekny
To bych nekoupil ;-)
9. 1. 2017 16:08
Re: Drift
No 5-6 let a má to konzistenci puku a přestane to držet, takže já gumy nijak extra nešetřím. Taky jsem je dřív vyhazoval ještě se vzorkem, protože byly tvrdý. To je radši sjedu.