Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Kanadský karavan ze sněžného skútru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Neuvěřitelná monstra s koly a pásy nemusí nutně vznikat jen v Rusku. Důkazem je tento kříženec sněžného skútru a obytného přívěsu z Kanady.

Původně se jednalo o jeden starší sněžný skútr a rovněž trochu starší obytný přívěs. Sněžný skútr dnes již nepříliš rozšířené konstrukce s jednou řídící lyží namísto dvou a dvoutaktním motorem roztáčejícím pás byl nejspíš pro výlety do náročnějšího terénu nahrazen novějším a výkonnějším strojem. Podobné to mohlo být i s karavanem, který se rovněž mohl dočkat komfortnějšího nástupce.

Majitel skútru a karavanu se ovšem rozhodl, že je nenechá pomalu se rozpadat někde v ústraní a proměnil je v poněkud šíleně působící vozidlo. V podlaze a přední stěně karavanu vyřízl otvor do nějž umístil skútr a své dílo dodatečně vyztužil, aby se mu nerozpadlo při prvním nastartování motoru.

Kříženec podle dostupných informací neslouží pro kempování v kanadských lesích, ale je používán jako kryté mobilní stanoviště při rybaření na zamrzlých jezerech. Pro tyto účely má v zadní části podlahy otvor, díky němuž nemusí rybáři z karavanu ani vystupovat, stači odklopit poklop, vyříznout díru v ledu a pustit se do rybaření.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
21. 2. 2016 20:47
Nejlepší jízda na webu
Teď už můžu konečně klidně zemřít.

Kvalitní stroj, kvalitní informace, maximální důležitost a filmařsky také na nejvyšší úrovni. Dnes se Autu.cz daří. Otáčkoměr ve Wraithu, tenhle zázrak, podvozek z tanku na žigulu, krev na podložkách RZ, točák, sedmibob a mám pro dnešek dost, až nad hlavu.....
Avatar - jozephko
21. 2. 2016 13:39
To by si mali dať patentovať
To by si mali dať rýchlo patentovať, aby im ten nápad niekto neukradol... >:D