Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nový semafor na pražské Magistrále problémy nezpůsobuje, ale ani neřeší

Diskuze (11)
Od pondělí 5. srpna funguje na pražské Magistrále ve směru do centra nový samostatně stojící semafor.

{videoplayer link="http://new.auto.cz/embed/1362279/" style="auto"}

Nehlídá přechod ani nepomáhá řidičům na vedlejší silnici, jeho poslání je ryze regulační. Radní městské části Praha 2 si od něj slibují odsunutí kolon z ulice Legerovy na Nuselský most. To znamená, že se stojící auta mohou posunout na území Prahy 4, jejíž reprezentanti s novinkou nesouhlasí.

Faktem ale je, že v řídkém prázdninovém provozu nové opatření zatím naplňuje základní předpoklad. Kolona stojících aut zabírá právě celý Nuselský most (délka zhruba 800 metrů) a Legerovou ulicí auta projíždí plynule rychlostí zhruba 30 km/h. Zatím si tedy semafor získává negativní reakce hlavně kvůli svému charakteru – řidiči musí zastavit bez viditelného důvodu.

Problémy novinka nezpůsobuje, nic převratného ale také nepřináší. Vybudování semaforu totiž neřeší příčinu dopravních problémů: žádná alternativní objízdná cesta neexistuje a až do dokončení tunelu Blanka nebudou mít řidiči možnost vyhnout se průjezdu přes centrum Prahy.

Diskuze (11)
8. 8. 2012 12:21
Re: Most
Jo, také jsem si říkal, co na to asi řekne statika Nuseláku.
Avatar - Pekelná Micinka
7. 8. 2012 22:55
Re: Je to neskutečná blbost!
Ačkoli s první částí souhlasím, s tím, že by magistrála měla procházet centrem tak, jak to tehdy komunisti narýsovali, s tím až tak moc ne. Problém je podle mě část Argentinská - Nuselský most. nevím kolik, ale řekl bych že většina jízd v téhle části je tranzitní, ne však tím způsobem, že by tudy projížděli ti, co míří ven z Prahy, ale tím, že tudy projíždí ten, co se chce dostat třeba ze severního města na Pankrác atd. Nutno říct, že geografická situace hl. města tomu vůbec nepomáhá a ani ti plánovači tehdy, neměli moc jiných možností. Decentralizovaná síť kapacitních komunikací by byla fajn, ale v Praze na to není místo. Jedinou variantou, která by bývala šla, by byly dva severojižní směry na levém a pravém břehu Vltavy, protkané množstvím spojnic v západovýchodním směru. Jenže za komunismu se nic jiného, než to co vzniklo, asi čekat nedalo, individuální doprava byla oproti dnešku pětinová (řekněme), dělník stejně do kolbenky měl jednodušší cestu mhd. Dnes se to dle mého názoru dá řešit jen okruhy, přičemž do doby jejich dostavby by měla být většina komunikací vč. magistrály co nejvíce orientována na plynulý průjezd. Další věcí je, jak dlouho na ně budem čekat, protože to co je třeba postavit s ohledem na geografii, to bude děsně drahé.
Avatar - beibej
7. 8. 2012 21:44
mýtné
to už tam měli radši udělat budku a vybírat 50 kč za jednorázový průjezd. :no:
No jedno brzdění a rozjezd zbytečně navíc, emise + hluk + spotřeba nahoru, ale to nám nevadí s tím problémy nemáme, naštěstí...
7. 8. 2012 18:49
Re: .
mám takový pocit, že tyhle paka nikdo nevolil, ale byli dosazeni, jak je v Praze dobrým zvykem ;-) A pak vymyslí takovou hovadinu. Je to na stejné úrovni jako řešení parkovacích zón, plošné 30 a podobně... :no:
7. 8. 2012 18:43
Most
Nuselák je staticky dost ve sra*kách (vyjádření známého, statika) tak na něj postavíme ještě dalších 500 tun zátěže navíc.
Ne, že by tam ve špičce doteď auta nestála, ale od září to bude "povinnost".