Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani Huayra Pacchetto Tempesta: Více sportu pro každého (+video)

Michal Fokt
Diskuze (0)
U Pagani je teď nabídka individualizace ještě bohatší, lze si objednat speciální sportovně laděnou sadu Pacchetto Tempesta.

Pagani si oblíbilo velmi specifický způsob výroby svých supersportů. Poté, co nějaký čas vyrábí "normální" verze, v určitém bodě se začne specializovat na unikátní jednokusové série, šité na míru svým zákazníkům a nesoucím speciální označení, stvrzující jejich jedinečnost. A tito klienti, ochotní dát za stárnoucí auto více peněz, mají teď zase o něco větší možnosti individualizace.

Pagani v Ženevě představilo balíček Pacchetto Tempesta, zaměřený na zlepšení výkonnosti. Motor AMG V12 6.0 zůstal sice na svých 730 koních a 1000 N.m, ale zapracovalo se na zlepšení jízdní dynamiky.

Auto má novou aerodynamiku spodku včetně nových splitterů a difuzoru, lehčí kovaná kola (20" vpředu, 21" vzadu), nový titanový výfuk a vylepšený podvozek Öhlins. Celkem se (asi dost draze) ušetřilo zhruba 15 kg... Pacchetto Tempesta ovšem je k mání i pro dosavadní majitele modelu Huayra a to za hubičku v podobě 160.000 euro bez daně.

Michal Fokt
Diskuze (0)