Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Swincar je unikátní terénní motokára, kterou nic nezastaví

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Díky speciálnímu zavěšení využívajícímu kyvadlového efektu je Swincar jedinečnou čtyřkolkou, která se nezalekne žádné terénní překážky.

Když jede v terénu, vypadá trochu jako pavouk. Swincar je jednosedadlovou čtyřkolkou s výkyvnými rameny náprav, která dokáže překonat téměř cokoliv. Elektromotory pohánějí každé kolo tohoto stroje, řiditelné pak jsou obě nápravy. Díky nízké hmotnosti a úzkým terénním kolům v rozích neexistuje terén, který by Swincar nedokázal překonat.

Rozchod náprav u tohoto stroje se mění s podmínkami a jak uvidíte na videu, kola mohou jet ve zcela rozdílných pozicích a vždy budou mít správnou trakci, protože zvládají přesně kopírovat povrch. Existuje rovněž hned několik možností úprav, Swincar tak může mít třeba lyže místo pneumatik pro sjíždění zasněžených kopců.

Zajímavostí je, že celá funkce podvozku je zcela mechanická, nenajdete na něm žádné senzory, počítače ani gyroskopy. Ostatně podívejte se na kouzla vozu na přiloženém videu, zdolání některých terénních nerovností vypadá až neskutečně.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
31. 7. 2015 08:20
Re: Pro koho to je?
Tvl zavist je hrozna vec co, osle? ;-\
29. 7. 2015 23:07
Re: Pro koho to je?
Jojo u nás těm hňu*ům motokrosařům postavili rejdiště hned vedle vesnice. No prý aby nejezdili po lese. Takže výsledek je takový, že rozežranci v sobotu/neděli nasednou na káry, v lese a na polích dělají kravál a svinčík a pak ještě za vesnicí s kraválem dál pokračují. No zkus být proti, když tam řádí synek místního policajta a kámoši starostky...
29. 7. 2015 19:39
Pro koho to je?
Az na tom uvidim dobre situovaneho ctyricatnika, jak v Beskydech drti v koryte potoka raky, tak z toho uz tak nadseny nebudu, Bohuzel tam kde bych neco takoveho rad videl (invalidni kluk, ktery se na takovem "elektrobajku" muze konecne zase podivat v doprovodu svych MTB sedlajicich kamaradu na horske stezky) se to zcela jiste nedostane :-(