Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tak takhle ne! Jak neřídit na Severní smyčce?

David Bureš
Diskuze (10)
Jezdit na Severní smyčce Nürburgringu je náročný úkol i pro zkušené jezdce. A co teprve, když tam začne pršet…

Severní smyčka okruhu Nürburgringu je proslavená nejen svým náročným traťovým profilem, ale také proměnlivým počasím. Nad vrchovinou Eifel může začít pršet kdykoliv, a to klidně jen na části tohoto 20,8 kilometru dlouhého okruhu. Mokrá trať tam tedy není ničím neobvyklým, jak ale ukazuje následující video, ne každý si s ní dokáže poradit.

Video prezentuje, že na veřejných jízdách se mnozí jezdci dokážou na mokré Nordschleife dostat do vážných problémů. A to nemusí usedat za volant nějaké silné bestie, vždyť do smyku se ve snímku dostanou i řidiči Peugeotu 206, Opelu Corsa nebo Renaultu Clio. Zvlášť ty piruety 206 stojí za to, protože to už už vypadá, že je jezdec zvládne vyrovnat, až se snaha nezdaří.

Naštěstí to ale tentokrát není o těch těžkých haváriích, ale jen o těch lehčích. V tomto případě ty těžší znamenají pochroumané plechy, ty ostatní „jen“ špinavé spodní prádlo a ztracené sebevědomí.

Abychom však neukazovali jen na běžné řidiče, i pár závodníků na Severní smyčce přecenilo schopnosti své i svého auta. Pro ně je ale jízda na mokré trati ještě náročnější, vždyť nebojují jen s autem, ale také s konkurenčními jezdci. Proto až na výjimky nemůžou zpomalit na bezpečnou mez, ale stále jet na hraně...

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - speedfred
13. 5. 2016 14:40
Re: LOL
jáj ja som zabudol,že poriadny športiak je 4x4 + dízel.
Avatar - Ada je zase tady
13. 5. 2016 13:46
Re: LOL
Nepřekvapuje, že většina případů nezvládnutí vozu se týká buď vozů s poháněnou zadní nápravou, nebo vozů francouzské provenience. :-)
13. 5. 2016 12:32
Re: Uloha pre usporiadatelov....
No, ve skutečnosti mám pocit, že vysoká inteligence je překážkou v dokonalém jízdním mistrovství. Jak říkáš, nejlepší řidiče co jsem zažil ve svém okolí byli většinou mechoši nebo kluci od fochu a žádní velcí Einsteinové.
Výjimka ovšem potvrzuje v tvém případě pravidlo, to uznávám. Chytrý a ještě mistr volantu :yes:
Avatar - fOE
13. 5. 2016 12:17
Re: Uloha pre usporiadatelov....
K tomu konstruktu o inteligenci to tu uz napsali jini a ja s nimi souhlasim, a pridam jeste jednu rovinu: proc by to poradatel delal? Doporucuju si najit jake jsou na NR penale za bourani (poskozeni svoditel), za odtah, za omezeni provozu... poradatel na tech karambolech urcite netrati. ;-)

PS: tleskam vsem tem co jdou hledat ony limity na uzavreny okruh a nefrajeri v provozu. :yes:
Avatar - Bully_
13. 5. 2016 10:46
Re: Uloha pre usporiadatelov....
Hodnota IQ toho s umenim ridit moc spolecneho nema. Zato docela souvisi s hodnotou prispevku v diskuzích :-)
Na druhou stranu konkretne NS neni zrovna typickym prikladem trate, kde by slo bezne jet vylozene na limitu. Minimalne behem Touristenfahrten.