Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videostřípky z dlouhodobé Toyoty RAV4: Úžasný praktik, pár drobností by ale dotáhnout šlo

Martin Machala
Diskuze (73)

S naší dlouhodobou Toyotou RAV4 jsme zhruba v polovině její zápůjčky, pozitiva jednoznačně převažují, na několik detailů by se však Toyota zaměřit mohla.

Když jsem si minulý týden pročítal test Standy Švarce, který měl k dispozici v zásadě totožnou Toyotu RAV4, jako je naše dlouhodobá, přišlo mi, že poslední generace tohoto vozu působí na všechny redaktory Auto.cz velmi podobně. Kolikrát se neshodneme, zde je ale vyznění v zásadě shodné – praktické, promyšlené, prostorné a skvěle udělané auto. Hybridní systém obtěžuje hlukem nejméně v historii takto motorizovaných toyot, RAV4 příjemně jezdí, v prvé řadě je velmi komfortní… S těmito dojmy vystupujeme z RAV4 vlastně komplet celá redakce.  

Ve videu jsem se snažil vypíchnout pár praktických detailů, které možná během klasické týdenní zápůjčky až tak neoceníme, při každodenním využívání vozu jsou ale k nezaplacení. A taky, abyste viděli, jak se dá krásně a jednoduše i v dnešní době ovládat ventilace. To jsem vám chtěl speciálně ukázat.

Pravidelně mě štve vlastně jenom jedna věc. Ale na dvou místech – Toyota šetřila na podsvícení ovladačů, což je hlavně teď v zimě, za tmy, kolikrát docela prekérka. Ano, pokud bych nebydlel v lese, vadily by mi „slepé“ ovladače v řidičových dveřích méně, stejně tak bych asi byl schopný nahmatat tlačítko elektrického ovládání pátých dveří… Ale mohla toyota přisvítit, mohla, ne že ne… Jinak bych si ale dovolil tvrdit, že jde skutečně o jedno z nejpraktičtějších aut, jaké můžete nejen v dané kategorii pořídit.  

Na další poznatky se samozřejmě můžete těšit, mimo jiné Standa Kolman tradičně proklepne infotainment. Tedy příště!

Martin Machala
Diskuze (73)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
29. 1. 2021 19:12
Re: Stejně je to vtipný
Auto s dieselem je rozhodně lepší, než benzínové auto s nadměrnou produkcí CO2, nebo elektrovehikl s dotovanou elektrikou a jedovatou baterií..
Avatar - Ada je zase tady
29. 1. 2021 19:05
Re: podsvícení
Jj, člověk si zvykne. Je to víceméně fuk. Víc mně u těch šikmookých aut vadí americké hodiny, které nemají 24 hodinový cyklus.
Avatar - Ada je zase tady
29. 1. 2021 19:01
Re: podsvícení
Nějak sis nevšimnul, že tu hovoříme o Rafce. Nebo oni snad do ní montují diesel z Mazdy?
Avatar - Ada je zase tady
29. 1. 2021 18:56
Re: Vydarena až na to...
Za zenitem jsi ty. Svět je mnohem větší, než Evropa. Ale to asi nepochopíš...

Jo, chybí tomu taky ruční brzda!
19. 1. 2021 01:30
Re: A přitom dost nebezpečné auto
Áda je asi trpaslík, jinak nevím... :-)